Svjetska ekonomija pred kolapsom zbog blokade hrvatskog izvoza: Dobro jedan, ali kako ćemo bez oba hrvatska izvozna proizvoda?

– Život je uistinu zanimljiv, uvijek nađe način da te podsjeti da, koliko god ti je teško, uvijek ima onih kojima je gore – izjavio je poslije hitnog summita Svjetskog udruženja izvoznika Berthold Huber, čelni čovjek Volkswagena koji je, kako kaže, nakon vijesti o blokadi hrvatskog izvoza na Bajakovu sasvim zaboravio na vlastite probleme.

Krizni summit sazvan je upravo na Huberovo inzistiranje u četvrtak popodne, a prisustvovalo mu je 120 predstavnika najvećih svjetskih izvoznika koji su svi redom izrazili zabrinutost za stabilnost svjetske ekonomije.

– Nisam imao pojma da je situacija toliko kritična. Dobro jedan, ali kako ćemo bez oba hrvatska izvozna proizvoda? Evo, upravo me majka zvala na mobitel. Jedva govori kroz suze, jutros uz kavu nije imala Cedevitu, kaže konobaru ima li Juicyvite, on kaže nema. Kako dalje? – zapitao se vlasnik jedne kineske tvornice s 4,3 milijuna zaposlenih.

Slične, sve redom stravične, ispovijesti imali su i drugi sudionici na summitu koji su uputili zajednički apel Milanoviću i Vučiću da granicu otvore prije nego bude prekasno.

No, čini se da dvojac koji je posljednji put viđen kako raspravlja čiji je otac jači, nema namjeru prestati. Dapače, prema našim izvorima bliskih vrhu SDP-a doznajemo kako premijer razmišlja o aktivaciji paklenog Plana D kojim bi se Srbima napakostilo tako da se unište i posljednje dvije hrvatske tvrtke koje nešto izvoze tako da više nemaju što blokirati.

Foto: Screenshot YouTube

Razveseli nas klikom:

0 comments