Kad bi hrvatski političari bili likovi iz Gospodara Prstenova

Božo Petrov – Frodo Baggins

petrovfrodo

 

 

Dolazi iz zabitog kraja i ima pomalo nazadna uvjerenja poput Hobita. Prije par mjeseci nitko od velikih za njega nije ni znao, a sad bi odjednom mogao biti presudan faktor u sudbini Međuzem… ovaj Hrvatske. Scene sa Petrovom su kao scene sa Frodom i Samom u filmu. Odgledat ćemo ih reda radi, znamo da to može biti važno, ali svejedno nam je draže gledati scene borbe i koljačine između najjačih.

Ivo Josipović – Golum

ivogolum

Nekad je imao moć u svojim rukama, ali ju je neočekivano izgubio i sad će sve napravit da je vrati nazad. Nije ga lijepo ni čut ni vidit, pomalo je naporan ali je sveprisutan, podal i opasan iako je realno potpuno nebitan i sporedan lik koji će u jednom trenutku samo nestati sa scene bez da će se itko zapitati gdje je i što je s njim bilo.

Vesna Pusić – Marry & Pippin

pusićpipin

Realno potpuno nebitna, bez ikakve pozadine i realne moći, Vesna Pusić je poput Merryja i Pippina – jednostavno se znala dobro prikrpati nekome što ju je učinilo relativno važnom. Za nju znamo samo zbog toga što je bliska s nekim ko je važan, baš kao i za dvojac iz filma.

Mirela Holy – Drvobradaš

holidrvobradaš

Iako fizički najviše sliči Gujoslavu Grimi, Mirela Holy zbog svojih političkih uvjerenja i programa najviše odgovara Drvobradašu. Dok sve okolo propada, dok se mračne sile uvlače u svaku poru društva, oni pričaju o problemima stabala i zaštiti faune i flore.

Kao Gondoru u filmu, HDZ-u bi pobjedu na kraju mogli donijeti mrtvi
Kao Gondoru u filmu, HDZ-u bi pobjedu na kraju mogli donijeti mrtvi

Tomislav Karamarko – Sauron

karasauron

Nakon što su 2011. godine ostali bez vlasti, HDZ-ovci su, baš poput orka, pobjegli ili završili po zatvorima. Sada se ponovo okupljaju na skupovima oko Sau… ovaj Tomislava Karamarka i spremni su boriti se za svoju viziju Hrvatske koje se normalni građani boje.

Radimir Čačić – Saruman

cacicsaruman

Donedavnim partnerima i prijateljima Čačić bi, baš poput Sarumana, mogao okrenuti leđa i u postizbornoj koaliciji pomoći Saur… Karamarku da se domogne toliko željene vlasti. Opasan tip kojeg nije dobro imati za prijatelja, a još ga je gore imati za neprijatelja.

Boromir – Milanović

boromilanović

Iako ima ideju da napravi nešto dobro, blage veze nema kako bi to postigao. Moć vlasti, odnosno prstena, sve više i više ga je mamila i na kraju dovela do toga da zbog želje za moći radi sasvim suludes stvari. Boromir je pokušao na silu uzeti Prsten, a Milanović je, da bi dobio vlast, spreman koalirati i sa crnokošuljašima osuđenog ratnog zločinca Branimira Glavaša.

HDZ-orci 

HDZorci

HDZ-orci su prilično bezumna stvorenja koje vode niski porivi, mržnja prema drugačijima i želja za vlašću. Ne znaju ništa ni o čemu, ne znaju ni što žele, ali slijepo slijede vođu koji im baca jeftina obećanja i floskule o budućnosti dok im priča o slavnoj prošlosti. Država kakvu oni zamišljaju noćna mora je zdravom razumu. Najglasniji su na velikim skupovima, a povezuje ih i ljubav prema žderanju i krađi.

Razveseli nas klikom:

0 comments