Poljaku prošao godišnji odmor dok je ispred mjenjačnice računao tečaj Eura

VODICE – Nesretni Januš Kubla iz Katowica neugodno se iznenadio kada ga je jutros nazvala supruga upozorivši ga da bi se trebao vratiti u apartman i početi pakirati. On je, naime, prošlog utorka, po dolasku u Hrvatsku, iz apartmana krenuo kako bi na obližnjoj mjenjačnici promijenio nešto Eura u kune. Na vlastitu nesreću, mjenjačnice su bile jedna do druge, a loša sudbina i bahatost vlasnika željele su da na jednon mjenjačnici tečaj bude 7,3 kuna za Euro, a na drugoj 7,4.

„Ne znam što sam mislio. Prvo sam se dvoumio, a onda sam se sjetio brojnih poljskih urbanim mitova o mjenjačnicama na Jadranu gdje se Euro može promijeniti po tečaju 7,5. Sad znam da sam bio pohlepan“, priča Januš koji je prva tri dana proveo tražeći mitsku mjenjačnicu sa tečajem 7,5. Ali takve, shvatio je to tek u petak, u Hrvatskoj nema.

Na kraju se, priznaje, vratio do mjenjačnice s početka priče, ali i dalje nije mogao odlučiti koliku točno da sumu promijeni po tom nepovoljnom tečaju. Ipak, njegovu je agoniju donekle umanjio jutrošnji ženin poziv o tome kako sutra odlaze. „Kad me nazvala žena i rekla mi da nam je najam apartmana pri kraju, te da sutra odlazimo, pao mi je kamen sa srca. Na kraju tih dvadeset eura nisam ni razmijenio“, s olakšanjem govori Januš.

Drugi je ovo slučaj u samo nekoliko dana da su turisti svoj odmor potrošili uludo. Poznat je slučaj dvanaseteročlane Njemačke obitelji koja se iz Berlina početkom srpnja zaputila u Omiš. Od Minhena do Kaštela su došli za dva sata, da bi onda iznajmljenim kombijem od Splita do Omiša putovali naredna dva tjedna, a posebnu je buru digla činjenica što su ih komunalni redari tražili građevinsku dozvolu za kombi jer je dugo vremena stajao na istom mjestu u koloni.

ideju za tekst poslao nam je Davor Bobanac. Šalji i ti svoje prijedloge!

Razveseli nas klikom:

0 comments