Navijanje za Hajduk i službeno priznato kao vrsta depresije

Navijanje za nogometni klub Hajduk, potvrdili su danas iz Svjetske zdravstvene organizacije, i službeno je priznato kao jedan od najtežih oblika depresije. Dobra je to vijest za sve navijače Hajduka, a odluku WHO-a pozdravili su i iz samog kluba iz kojeg su najavili kako će već od sljedećeg vikenda uz ulaznice dijeliti i paketiće Normabela.

Kako saznajemo, već od danas liječnici opće prakse odobravat će ispričnice za školu i posao svim navijačima i simpatizerima kluba.

– Molio bih pet dana bolovanja, gledao sam Hajduka – prvi je svoju bolest priznao Ante Šolić iz Solina kojem je liječnik odobrio i dodatnih osam dana bolovanja jer je utakmicu gledao uz komentar Ivice Blažička.

– Čudi me da je nesretnik uopće živ, u ordinaciju su ga unijeli prijatelji, bio je klinički mrtav i nesposoban za doživljavanje bilo kakvih emocija osim razočaranja. Odmah sam mu propisao terapiju šest vrsta antidepresiva i gledanja Dinamovih utakmica u Europi dvaput tjedno. Nadam se da će se oporaviti iako je Blažičkov urlik kad je Soudani zabio gol probudio dva lava u Serengetiju i sigurno ga pacijent neće tako skoro izbiti iz glave – izjavio je za Sprdex dr. Siniša Begović koji očekuje pravu navalu teških slučajeva navijanja za Hajduk ovog vikenda.

Važno je napomenuti i kako su iz Udruge hrvatskih liječnika poručili da ispričnice neće davati navijačima Hajduka koji smatraju da klub nije na pravom putu i da bi mu bolje bilo da “ima svog Mamića” jer je to ipak sasvim druga vrsta psihičke bolesti za koju, nažalost, zapadna medicina nema rješenje.

Ovoj vijesti dodajmo i kako su iz WHO-a odlučili da navijanje za Dinamo ipak nije vrsta depresije jer, stoji u objašnjenju, za proglašavanje nekog stanja psihičkom bolesti moraju zabilježiti barem dva slučaja u svijetu.

FOTO: HAJDUK.HR

Razveseli nas klikom:

0 comments