Američki nosač aviona pobjegao u Italiju nakon što je u luci viđen Horvatinčić na gliseru

Američka vojna tvrđava, jedan od tehnološki najnaprednijih i najubojitijih strojeva na svijetu, rano jutros usidrio se ispred splitske luke. Čuveni USS Truman zajedno s 5 tisuća članova posade, 4.000 raketa i 47 borbenih zrakoplova u Splitu je planirao ostati tjedan dana, no, kako saznajemo, već u subotu poslijepodne bio je na putu za Italiju.

– Naš brod dizajniran je da preživi nuklearni udar, erupciju vulkana i pad meteora. U Hrvatsku smo došli u mirovnu misiju, ponijeli smo samo 4.000 raketa, nitko nas nije pripremio na vašu mornaricu – izjavio je za Sprdex vidno užasnuti kapetan Trumana koji je drhtećim glasom prepričao sekunde koje su njega i njegovu posadu dijelile od sigurne smrti.

– Taman smo krenuli bacati sidro, momci su popili Viagru i krenuli prema gradu kad se začuo urlik s izvidničkog mosta. “Napadnuti smo!” vikao je naš izvidničar, a ja sam odmah oglasio uzbunu i uzeo dalekozor u ruke. Očekivao sam podmornice, avione i rakete zemlja-zrak, ali ni 20 godina službe nije me moglo pripremiti na ono što sam vidio – opisao je kapetan Lockhorne stravičan prizor kad je na udaljenosti od 2 kilometra ugledao  najrazornije hrvatsko pomorsko oružje, USS Horvatinčića.

– Teško mi je uopće govoriti o tome. Bio je na dva kilometra udaljenosti, a kad sam trepnuo već se približio na 400 metara. Na našem brodu bilo je 5 tisuća pijanih i napaljenih mornara, a na vašem samo jedan, ali nisam dvojio ni trenutka. Učinkovitost naših napada je smiješnih 99%, s tim da moramo paziti na civile, dok vaš brod u jednom naletu ubije dvoje i još se od obitelji naplati za nastalu štetu. Samo bi se luđak upustio u takvu neravnopravnu borbu – izjavio je Lockhorne koji je istog trenutka podigao sidro te mornare spasio od smrti, a splitske sponzoruše od sifilisa, bijegom prema Italiji.

Razveseli nas klikom:

0 comments