Zbog racionalizacije troškova HDZ iznajmio kanader da odjednom blagoslovi sva ministarstva

Iako su brojni skeptici od prvog dana govorili kako će bolni rezovi značiti jedino uštede u zdravstvu i operiranje bez anestezije, u HDZ-u su već u prvom tjednu dali do znanja da uštede, rezovi i reforme nisu tek mrtvo slovo na papiru.

Utrka u naoružanju Hrvatske i Srbije dobila je novu dimenziju kad su Srbi predstavili bojeve glave obogaćene svetom vodom
Utrka u naoružanju Hrvatske i Srbije dobila je novu dimenziju kad su Srbi predstavili bojeve glave obogaćene svetom vodom

Iako je biskup Košić osobno blagoslovio ministarstvo branitelja, iz HDZ-a su dali do znanja da će u tom pogledu itekako srezati troškove.

“Vidite, odlučili smo iznajmiti kanader i odjednom blagosloviti sva ministarstva, županije, općine i gradove. Skupo nam je plaćati svećenike, bolje da taj novac sami ukrademo nego da ga njima dajemo”, iskren je jedan visoki izvor iz HDZ-a.

Kao što i doliči visoko razvijenim državama zapadnog svijeta, HDZ je odmah po dolasku na vlast pozvao kler da blagoslovom raskuže ministarstva od duhova prošle vlasti, a to, kao sve u crkvi, košta popriličan novac. Iz crkve su bijesni zbog ove nagle racionalizacije.

“Ovo je nečuveno, o tom smo novcu ovisili, sada ovisimo samo o 300 milijuna kuna iz proračuna, par desetaka milijuna kuna iz proračuna ministarstva kulture, par stotina milijuna kuna za plaće vjeroučiteljima i svećenicima u nastavi iz proračuna ministarstva obrazovanja, lemozini i takozvanim dobrovoljnim donacijama koje su dobrovoljne ali svejedno na kraju svake mise pročitamo tko je koliko dao”, rekao nam je jedan visoki izvor iz Kaptola.

Iz HDZ-a nisu željeli reći koliko su platili kanader. “O tome ćete čitati u optužnici DORH-a za par godina, kao po običaju”, govori nam izvor iz HDZ-a

Razveseli nas klikom:

0 comments