Sabor izglasao zadržavanje zastupničkih beneficija: “Morali smo, ručak u menzi je skočio na 12 kuna”

Jučer je na dnevnom redu Sabora bilo glasovanje o oduzimanju beneficija zastupnicima. Na olakšanje saborskih zastupnika saborski zastupnivi su velikom većinom odlučili da im ih neće oduzeti.

"Što je sljedeće, netko će zatražiti da se smanje obroci u Remetincu pa ćemo pod stare dane umirati od gladi", bijesni su zastupnici
“Što je sljedeće, netko će zatražiti da se smanje obroci u Remetincu pa ćemo pod stare dane umirati od gladi”, bijesni su zastupnici

“Ovo je velika pobjeda pravne države” rekao nam je jedan od zastupnika.

“Svi znamo koliko je danas teško živjeti od jedne plaće. Ne znam koliko su ljudi obaviješteni, ali u zadnjih mjesec dana cijena ručka u saborskoj menzi je skočila na 12 kuna, da ne govorimo o čekanju dok vam konobar napokon razmijeni novčanicu od 1000. Jeste li znali da kune dolaze i u kovanicama? Fascinantno!”, dodao je.

Pokušali smo stupiti u kontakt s beskrupuloznim poslovođom menze, ali nije htio odgovarati na pitanja. Pomnijim uvidom u cijene na meniju otkrili smo da više od polovine ponuđenih jela imaju cijene koje dosižu dvije znamenke.

“Uz ovo malo imuniteta plaće i beneficije su sve što imamo” nastavio je zastupnik. “Da nam to počnu oduzimati pitam na vas gdje bi to završilo? Na 2500 kuna mjesečno? Kakav monstrum može očekivati da netko od toga živi!?”

Razveseli nas klikom:

0 comments