DRAKONSKE KAZNE Svi vlasnici daruvarskih registracija morat će provesti tjedan dana u Daruvaru

Hrvatska Vlada konačno je odlučila stati na kraj brojnim pravnim osobama koje plaćaju manje poreze registrirajući svoje automobile u Daruvaru.

– Uistinu ne razumijem te ljude. Plate 989 poreza, ali onda im je problem još ovaj jedan za automobile. Ako tvrtke počnu tražiti rupe u zakonu i izbjegavati plaćanje poreza kako ćemo ih razlikovati od stranaka i nogometnih klubova iz Zagreba? Ovo nije vrijeme za sebičnost, kako da ja sutra dođem rodbini u Karlovac i kažem: sorry, Mate Matić je registrirao automobile u Daruvaru, nema love u proračunu, samo vas 12 mogu biti savjetnici ministra – izjavio je za Sprdex visokopozicionirani HDZ-ovac koji je inzistirao na anonimnosti.

- Ma dobro, moglo je biti i gore. Mogao sam za kaznu tjedan dana provesti na još dosadnijim mjestima. Požegi, Ogulinu, koncertu Nine Badrić... - izjavio je za Sprdex jedan vlasnik automobila s daruvarskim pločicama
– Ma dobro, moglo je biti i gore. Mogao sam za kaznu tjedan dana provesti na još dosadnijim mjestima. Požegi, Ogulinu, koncertu Nine Badrić… – izjavio je za Sprdex jedan vlasnik automobila s daruvarskim pločicama

– Do sada smo pokušali sve, vlasnicima tvrtki smo slali inspekcije, kamatare, čak i Mirelu Holy, ali ni to ih nije preplašilo. Stoga smo se odlučili na stvarno drastične mjere. U ponedjeljak na hitno izglasavanje u Sabor ide prijedlog novog zakona prema kojem će svi vlasnici daruvarskih registracija morati provesti minimalno tjedan dana godišnje u ovom gradu – kaže naš izvor.

Prema prvim procjenama, do kraja godine Daruvar bi tako mogao postati prvi milijunski grad u Hrvatskoj.

– Sedam dana u Daruvaru? Ljeti ili zimi? Ma, koga zavaravam, kao da postoji razlika. O Bože, osobno ću pokušati preživjeti, ali siguran sam da će brojni kolege ipak odustati – izjavio je za Sprdex jedan poduzetnik koji će na izdržavanje kazne krenuti zajedno s NASA-inim roverom Destiny koji će na trogodišnjoj misiji pokušati pronaći život u Daruvaru.

Razveseli nas klikom:

0 comments