HDZ-ovci Oreškoviću uplatili ubrzani tečaj hrvatskog: Jako brzo uči, već izgovara “Nisam ništa znao” i “Neka institucije rade svoj posao”

Nakon što se jučer hrvatskoj javnosti obratio na mješavini engleskog i hrvatskog jezika, budući hrvatski premijer postao je predmetom sprdnje na društvenim mrežama. Tisuće i tisuće fotografija i statusa preplavili su Facebook i Twitter, a u kasnim večernjim satima ruganje mandataru postalo je toliko rašireno da je smiješna fora umalo zabilježena i na FB profilu Davora Dretara Drele, no ovaj povijesni presedan ipak se nije dogodio.

Ipak, da Hrvatska ne ostane bez povijesnog presedana pobrinuli su se, ni manje ni više, nego članovi HDZ-a koji su po prvi puta u povijesti politike uvažili puls naroda nakon održanih izbora.

– Govor je naprosto bio prestrašan. Nerazumljiv hrvatski, niti jedno spominjanje crkve i branitelja, bivši UDB-aš iza leđa… Ne zna čovjek je li u Hrvatskoj 2015. ili opet u Munchenu 91′ – izjavio je za Sprdex jedan visokopozicionirani HDZ-ovac koji je budućem premijeru odmah nakon presice uplatio ubrzani tečaj hrvatskog jezika za političare.

– Vidi se da je čovjek jako inteligentan. Nakon samo dva odslušana sata već izgovara pune rečenice. Da ga čujete samo kako kaže: “Ništa nisam znao!”, “To su podmetanja” i “Neka institucije rade svoj posao”. I meni dođe da mu povjerujem – kazao je za Sprdex visokopozicionirani HDZ-ovac koji se nada kako će do nedjelje Orešković stići upisati i obraniti diplomski na mostarskom Sveučilištu čime će steći sve uvjete za HDZ-ovog premijera.

Razveseli nas klikom: