HDZ u velikom problemu oko odabira novog ministra: Nitko nema dva tjedna slobodno

– Pa ionako smo planirali smanjiti broj ministarstava – kratko je danas nakon sjednice Sabora na novinarski upit hoće li do kraja mjeseca u Vladi ostati ijedan ministar odgovorio Tomislav Karamarko.

Naime, nakon šokantnog saznanja da je, ako živiš u podsljemenskoj zoni, nezakonito prijaviti boravište u samoborskoj štali, HDZ-ovce je jučer potresla vijest kako niti ustašku kapu ne možeš nositi ako se misliš baviti politikom.

U redovima HSP AS-a, HDZ-ovog koalicijskog partnera, strahuju da bi Hasanbegović mogao biti smijenjen prije nego provede prvu reformu - preimenovanja resora u Ministarstvo kUlture
U redovima HSP AS-a, HDZ-ovog koalicijskog partnera, strahuju da bi Hasanbegović mogao biti smijenjen prije nego provede prvu reformu – preimenovanja resora u Ministarstvo kUlture

Time je nakon samo mjesec dana ozbiljno ugrožena pozicija već drugog ministra u Vladi te se, ako nastave ovim tempom, procijenjuje kako bi HDZ i Most do kraja 2017. mogli riješiti problem nezaposlenosti.

– Novi ministar svako dva tjedna, puta 20 ministarstava plus možda i još koja izvanredna smjena ako bude kakva aferica. Da, do kraja 2017. svaki stanovnik Republike Hrvatske, a ne samo oni iz Metkovića, u jednom trenutku mogao bi biti ministar – izjavio je za Sprdex Božo Petrov koji je demantirao glasine kako će se zbog potreba za novim ministrima Hrvatska teritorijalno širiti.

No, iako je, nema sumnje, riječ o genijalnom planu čini se da je već naišao na određene probleme. Naime, niti 10 dana nakon smjene Crnoje vladajuća koalicija još uvijek nije pronašla novog ministra. U petak su demantirali natpise nekih medija kako za ovu odgovornu poziciju još uvijek traže šatoraša koji je čist pred zakonom, a naši dobro obaviješteni izvori tvrde kako je problem nastao u činjenici da nitko koga su kontaktirali za poziciju ne želi uzeti dva tjedna godišnjeg po ovako lošem vremenu.

Razveseli nas klikom:

0 comments