Studenti Filozofskog bijesni na dekana: “Sramota je da se tako ponaša prema nama, nema poštovanja prema starijima”

Nastavlja se sukob na Filozofskom fakultetu između dekana Previšića i studenata koji su iskazali zgražanje nad njim i svom ostalaom današnjom mlađarijom.

“U moje vrijeme se znalo što je red” govori nam Marko, student druge godine indijske književnosti. “Ovo je najgori dekan dosad, a ja znam što govorim, ovo mi je devetnaesti.”

“Što da vam kažem. Ovo mi je dovelo u pitanje upis parcijale treće povijesti i avarskog jezika”, priča zabrinuti Petar dok sa poda vuče dugu bradu. Petar je inače na hodnicima fakulteta poznat kao autor portreta Isusa Krista iz KSFF-a.

“Isus Krist, kako ne. Pa tu mi je čovjek sjedio, sjećam ga se. Uvijek je govorio kako kava iz KSFF-a diže iz mrtvih, na oca se kunio. Hm, kako ste se njega sjetili. Na drugoj godini smo se odvojili. Ja sam počeo posjećivati plenume i postao komunist, ne znam što je s njim bilo. Nikad kasnije nisam čuo za njega”, sjeća se Petar.

Kristina, pak, kaže da joj osim otežanih ispitnih rokova i hodanja jer je južina ovaj prekid u pitanje dovodi neke ispite iz Austro-Ugarske.

“Ispiti vrijede samo sto godina od raspada države, a Previšić glumi mangupa”, očajna je Kristina.

Fizičko izbacivanje s fakulteta je bio posebno težak trenutak za mnoge studente. Mnogi otad pate od bolova u leđima dok je njih sedmero slomilo kuk. “Jeste li vidjeli ono” ogorčena je jedna studentica. “Izbacili su nas kao zadnje smeće. Kako ću ja sad na oči djeci? O kasnijem zaposlenju s ovakvim dosjeom da i ne govorimo. Sva sreća pa ću na ljeto kad diplomiram napokon moći u starosnu mirovinu.”

Razveseli nas klikom:

0 comments