Manijak u Zadru uništavao antičke spomenike, po Kauflandu bacao smrznutu piletinu

Samo brzom reakcijom policije i hitne pomoći spašeno je nekoliko stotina predmeta iz doba antike koje je poludjeli A.B. pod još nerazjašnjenim okolnostima počeo razbijati. Za stotinjak artefakata, nažalost, nije bilo šanse.

Koji su razlozi da A.B. počne uništavati predmete, od kojih su neki stari i preko 2000 godina, zasad nije poznato. On je, pričaju svjedoci, oko 15 sati ušao u Kaufland na Jazinama i počeo okolo bacati piletinu.

“Bilo je strašno, prvo je bacao ćevape iz doba Napoleona. Pomislila sam kako je šteta da se baca tako svježe meso, no onda je krenuo pravi kulturcid”, priča jedna svjedokinja kojoj se pred nogama raspalo pile koje je zaledio osobno Ramzes II.

To je bio samo početak, manijak je u svom luđačkom pohodu bacao meso iz svih vremenskih perioda i era, a stradalo je i nekoliko kila mamutovine koje je lani prepakirano kao svježa svinjetina.

“Kad nam kažu da nam je svinjetina stara mi kažemo da je to laž. Prešutimo da to uopće nije svinjetina”, smije se jedan djelatnik muzeja, ovaj dućana, ali brzo mu nestaje smiješak s lica.

Pretpostavlja se da je među razbijenim mesom bilo ostataka koji su hodali po zemlji kad su Hrvati došli u ove krajeve, kad je Šeks probao vino, odnosno kad je Mesić bio mlad.

“Mislili smo se hoćemo li otvoriti arheološki muzej, Jurassic park ili samo dućan sa smrznutim mesom. Na kraju smo se odlučili na kombinaciju svega. Nažalost, sad je sve uništeno”, očajan je djelatnik koji je želio ostati anoniman.

Razveseli nas klikom:

0 comments