SASTANAK NA VRHU Kolinda se sastala s predsjednikom stanara ulaza 4b Lincoln avenije

Mnogi su se zli jezici proteklih dana sladili “neuspjesima” predsjedničinog posjeta Washingtonu. Čak ni njena izjava snimljena niti četiri elektrizirane ograde od Bijele kuće nije ih uspjela obeshrabriti. Međutim, ovaj trijumf hrvatske diplomacije će im ostaviti gorak okus u ustima, da rastegnemo metaforu više nego Kolinda svoj boravak u Americi. Naime, predsjednica Kitarović je nakon tjedana lobiranja uspjela obaviti službeni sastanak s predsjednikom stanara u jednoj od uglednijih četvrti Arlingtona, elitnog predgrađa Washingtona. Za sastanak je odabrana poznata Dnevna soba predsjedničke rezidencije.

“Pitala sam ga par savjeta u vezi međunacionalnih tenzija u susjednim državama te se složio sa mnom da svatko mora prvo počistiti ispred svoje kuće, pogotovo po ovom snijegu, bez obzira što Johnsonovi s četvrtog kata uporno odbijaju participirati.”

Dvoje predsjednika je provelo pola sata u izmjenjivanju zajedničkih iskustava na svojim funkcijama kao što je uspostava dobrih međususjedskih odnosa i lijepljenje zahodskih pločica. Nakon toga su se razišli u prijateljakom raspoloženju.

“Iako me predsjednik mogao primiti samo nakratko zbog prepunog dnevnog rasporeda, počašćena sam što je našao mjesta ga mene između ručka i odvoženja starije kćeri na balet” ozarena je bila predsjednica Kitarović.

Razveseli nas klikom:

0 comments