Zemlje bivše Jugoslavije zgrožene što se pitanje samostalnosti Škotske rješava referendumom

Zemlje bivše Jugoslavije, na čelu sa Srbijom, oštro su osudile ponašanje britanskih vlasti koje su dopustile da se pitanje o eventualnoj samostalnosti Škotske riješi bez ratnih sukoba.

„Pa što je bre ovo. Kod nas se ni obiteljska parnica ne može da reši bez par mrtvih, a kamoli da se cela zemlja osamostali“, zgrožen je Vasilije Bogdanović, visoki oficir srpske vojske koji priznaje da do sada nije ni znao da je samostalnost moguće izboriti bilo kojim putem nego ratovanjem.

„Slovenija, Hrvatska, Bosna, Kosovo i za koju godinu, ako Bog da, Vojvodina. Kakav referendum, dali smo im jedino da biraju hoće li da im prvo pošaljemo topništvo, avijaciju ili narodnjake“, sjetan je bivši major JNA-a koji je uspješno godinama radio na nediplomatskom rješavanju problema u bivšoj Jugoslaviji.

Brojni političari, ugledni poduzetnici, ali i estradne zvijezde diljem BIH i Hrvatske također su začuđene ovakvim razvojem događaja u Škotskoj.

„Pa rat nikada nije dobar, ali nije mi jasno tko će točno od ovakvog mirnog ishoda profitirati. Ako nema rata, nema ni humanitarne pomoći. Što će tamošnji biznismeni onda prodavati i bogatiti se?“, govori nam jedan poznati hrvatski poduzetnik koji smatra da je u ratu, za razliku od mira, puno lakše profitirati.

Brojni hrvatski političari žale škotske kolege i s pravom se pitaju kako oni misle graditi ugled ako u ratnom vihoru ne kupe, primjerice, tvornice i diplome. „Što će, valjda će ići na fakultet, hahaha“, sarkastično dodaje jedan član najveće oporbene stranke.

„A na čemu će jadni Škoti tek temeljiti sve rasprave idućih pedeset godina. U nas se lijepo kaže „Gdje si bio ’91“, a što će oni govoriti: „Gdje si bio kad se zaokruživalo, hahah“ podsmjehuje se jedan anonimni lažni branitelj koji ipak zavidi Škotima što neće prolaziti pakao birokracije da se dođe do lažne invalidnine.

Brojni estradnjaci također ne vide puno koristi u mirnom rješavanju sukoba. Marko Perković Thompson, koji ni u Škotskoj, baš kao ni u Hrvatskoj nije plaćao porez, oprezan je i kaže da tko zna ipak može profitirati i u ovakvom scenariju.

Dapače, već sutra će sa svojim menađerom otputovati u Glasgow gdje bi trebao predstaviti svoj novi singl čiji tekst eksluzivno donosimo:
U Glasgowu na obali rijeke Clyde

Stala braća da popune referendumske listiće

Stala braća da popune referendumske listiće

 

Stoji Škot pokraj Škota mi smo Škoti svi

Za dom braćo, za slobodu, zaokružujemo mi

 

Naliv pero, flomaster, kruži kemijska

Ubaci listić, zaokruži “Yes” preko papira

 

Slušajte sad poruku od svetog Andrije

Nećemo u Premier ligu, nismo ni prije

Nećemo u Premier ligu, nismo ni prije

 

Oj Škoti, vi glasači iz Glasgowa

Izborno povjerensvtvo zaboravit vam neće nikada.

Razveseli nas klikom:

0 comments