TALAČKA KRIZA U IMOTSKOM Pomahnitali mladić u kuću zatvorio 12 starica, prijeti da će napraviti propuh

Već šest sati traje nezapamćena drama u Imotskom. Dvadesettrogodišnji pomahnitali mladić u kuću je zatvorio 12 starica iz mjesta, a ruku cijelo vrijeme drži na prozoru i prijeti da će napraviti propuh.

“Oba naša aktivna policajaca su na terenu. Mislili smo pozvati antiterorističku jedinicu i interventnu policiju, ali svi su zauzeti jer se u nedalekom Posušju odvija svadba između Posušaka i Imoćanke. Svatovi imaju više oružja nego katalonska vojska, a kako čujemo ne mogu se dogovoriti hoće li se prvo puštati cajke ili ustaške pjesme. Naše jedinice su tamo da se spriječi rat među svatovima”, priča nam zapovjednik imotske policije Jurica Lozina.

Kako se doznaje, taoce drži lokalni mladić koji je, pričaju mještani, sišao s uma jer mu se svi rugaju što vozi Škodu.

“Ma oduvijek vam je on lud. Tako je u srednjoj školi, još kao dječak praktički, tvrdio da je u nekakvim knjigama čitao da su ustaše bili zločinci. Pa što će nam župnici ako mladi povijest uče iz knjiga”, negoduje susjed mladića i dodaje da je cijela ta obitelj čudna.

Napadač je upao u kuću u kojoj je 12 starica popodne molilo krunicu da se unište komunisti. Sve ih je zatvorio u jednu sobu i od tada prijeti da će ih sve ubiti propuhom.

Mladić je, kako saznajemo, policiji iznio nekoliko uvjeta. Prvi je da ga se zaposli kao šefa komunalnog poduzeća i da službeni auto, drugi je da mu se isti čas otvori i bolovanje te riješi sva dokumentacija. Treći je da mu za ovu otmicu i krizu sudi Maja Šupe.

Razveseli nas klikom:

0 comments