DRAKONSKA KAZNA: Umjesto odlaska u zatvor Zdravko Pevec kažnjen trodnevnim slušanjem pjesama supruge Višnje

Bjelovar – Na bjelovarskom općinskom sudu danas je izrečena kazna bračnom paru Pevec. Iako je prvotna odluka suda Zdravka Peveca slala jedanaest mjeseci u zatvor, a Višnju na dobrotvorni rad, nakon žalbe tužilaštva kazna je postrožena pa će Zdravko Pevec, umjesto odlaska u zatvor, tri dana bez prestanka trebati slušati pjesme supruge Višnje!

„Ovo je nečuveno. Žalit ćemo se na ovu odluku. Da je sudac mog klijenta osudio na trodnevno slušanje Narodnog radija ili Radio Banovine to bismo još nekako i primili. Ali ovo…“, staje riječ u grlu odvjetniku koji je najavio žalbu sudu za ljudska prava u Strasborgu.

Sudac je ovakvu drakonsku odluku tumačio činjenicom što su zatvori pretrpani pa je prisiljen prijeći na uistinu drakonske kazne jer će to, kako stoji u obrazloženju, svakoga tko odluči učiniti neku kriminalnu radnju natjerati da dvaput razmisli.

Ipak, stručna javnost je podijeljena. Neki podržavaju ovakvu odluku suda, dok većina smatra kako je ona pretjerana.

„Znalo se do sada dogoditi da neko bude kažnjen slušanjem obrane diplomskog rada na Filozofskom fakultetu, gledanjem Eurosonga ili prvim redom na Splitskom festivalu. Ali trodnevno slušanje pjesama Višnje Pevec. Ne bih komentirao“, govori nam jedan zagrebački odvjetnik koji se pita što je sljedeće.

Podsjetimo, Zdravko Pevec optužen je da je državu oštetio za otprilike 25 milijuna kuna, a Višnja je optužena zbog teške krađe frizure osamdesetim godinama 20. stoljeća.
[youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=rlnKFUhZ5w4″ fs=”1″ hd=”1″]

 

Razveseli nas klikom:

0 comments