SKANDAL U DUGOPOLJU: Na 15-metarskom Tuđmanovom spomeniku zaboravili napisati da je bio doktor

Dugopolje trese skandal koji mnogi seljani uspoređuju s onim iz sredine devedesetih kad se mjestom pričalo da jedan HDZ-ov kandidat na lokalnim izborima nije mogao izvaditi potvrdu o kažnjavanju.

“To su bili samo tračevi. Svi naši članovi su uredno, pravomoćno kažnjeni”, priča nam jedan lokalni HDZ-ovac.

“Evo vidite, bio je jedan bez optužnice pa smo ga poslali na Bleiburg da pred austrijskom policijom diže desnicu”, priča nam naš izvor prepričavajući poznati slučaj lokalnog HDZ-ovca koji se proljetos u Austriju išao igrati fašizma zbog čega je završio u zatvoru.

“Ovdje bi završio u saboru. Ali eto, to vam je ta Europska unija”, uzdiše naš izvor i vodi nas prema novom Tuđmanovom spomeniku.

“Toliko je velik da se vidi s autoceste. Iz Macole”, ponosan je naš izvor.

Novi Tuđmanov spomenik u Dugopolju toliko je velik da se s njega, kaže legenda, vidi kraj privatizacijske pljačke. No gore se nismo mogli popeti. Naime, cijeli spomenik je ograđen jer je jutros, nekoliko dana prije otvaranja, izbio neviđeni skandal. Naime, netko je u postolju, uz ime prvog hrvatskog predsjednika, zaboravio naglasiti da je bio doktor.

“A jebemu mater i oca. Vidjet ćemo na tijelima stranke tko stoji iza toga”, ljut je naš izvor.

“Ispred pošte, dućana, na balotani. Svi danas pričaju o tome”, priča nas izvor o ovom neviđenom skandalu. U novijoj povijesti još nije zabilježeno da je netko rekao “Franjo Tuđman” bez prefiksa doktor. Kamoli da je to netko zaboravio napisati na spomeniku.

Franjo Tuđman, doktor povijesti, najpoznatiji je doktor u Dugopolju još otkad je umro popularni Ćibe, doktor balota.

Razveseli nas klikom:

0 comments