HDZ iskreno o prekidu reforme: Bilo je pitanje dana kad će Karamarko na televiziji pokušati izgovoriti ‘kurikularna reforma’, morali smo to spriječiti

Jedna od najvažnijih reformi u hrvatskoj povijesti, ona obrazovnog sustava i nacionalnog kurikuluma, naprasno je prekinuta u srijedu ujutro nakon što je voditelj projekta dr. sc. Boris Jokić zatražio razrješenje od ministra Predraga Šustara.

– Sreća pa je u 19. stoljeću u kojem Šustar boravi upravo izumljen telegram tako da zahtjev nismo morali slati kočijom kao do sada. Čujem da povodom blagdana Tijelova ministar zajedno s partnerima iz Hrasta svečano otvara novu spalionicu vještica u Botincu, a nadamo se da će nakon toga uhvatiti vremena za potpis razrješenja članova naše radne skupine – izjavio je danas dr. Jokić koji je izrazio nadu kako će se kurikularna reforma ipak nastaviti.

Istu želju izrazili su i čelnici Hrasta, političke stranke koju podržava tvoj senilni djed, koji su spremni formirati novu radnu skupinu s vlastitim stručnjacima.

– Ako djecu počnemo učiti da kritički razmišljaju, ne mrze, budu tolerantni i poštuju različitost tko će sutra glasovati za nas? Ne možemo svake četiri godine računati na nekakav šator, nove glasače treba odgajati – izjavio je čelni čovjek Hrasta Ladislav Ilčić te najavio novi kurikulum iz zemljopisa koji će, kako je naglasio, osnovnoškolce rasteretiti.

– Što za manje zemalja znaju, to je manja šansa da će negdje odseliti. Uostalom, imamo Slavoniju, Dalmaciju i Hercegovinu, to je dovoljno, kao da djeca moraju znati što je na svakom kraju Zemljine ploče – poručio je Ilčić.

UPDATE: 20.40

Iako su tokom dana po portalima kolale razne teorije o tome zašto je došlo do naglog prekida kurikularne reforme, Sprdex je u večernjim satima od pouzdanog izvora iz vrha HDZ-a konačno doznao stvarne razloge.

– Gledajte, danas smo Karamarka hitno povukli sa sjednice Vlade, ali voda je došla do grla. Za subotu je već dogovorio tri intervjua, bilo je samo pitanje vremena kada će u emisiji uživo pokušati izgovoriti ”cjelovita kurikularna reforma”. Od Sanadera smo se nekako i oporavili, ali bojim se da ovakvo nešto stranka ne bi mogla preživjeti. Morali smo to spriječiti – objasnio je naš izvor.

Autor: R.R.

Razveseli nas klikom:

0 comments

Piše: