Nova demografska mjera: Svako novorođeno dijete automatski će dobiti vojnu penziju

Vlada je odlučila spojiti preskupo s nepoštenim i danas je predstavila, evo zgodne igre riječi, majku svih demografskih mjera.

“Ako ovo ne bude pozitivno utjecalo na broj stanovnika, onda ništa neće”, komentirao je za Sprdex visok izvor iz vlade dobro upoznat sa situacijom.

O čemu se radi?

Kako su nam pojasnili iz vlade, u Hrvatskoj su u zadnje vrijeme prisutna tri trenda. Pad broja stanovnika, rast broja branitelja i loša demografska slika. Ovom mjerom, uvjereni su u vladi, riješit će tri muhe jednim udarcem.

“Ovako će se nastaviti rast broja branitelja, ali ćemo ujedno i našim kritičarima začepiti usta. Naime, od 2020. godine svako novorođeno dijete automatski će dobiti vojnu penziju i upis u registar branitelja”, govori naš izvor.

Tako će, govori nam projekcije vlade, do 2050. godine svaki građanin biti ujedno i branitelj.

“Sa jedne strane, tako smo riješili pitanje mirovinske reforme. U bliskoj budućnosti svi će već po rođenju biti vojni umirovljenici pa nitko neće trebati ništa raditi, a time se i zamarati hoće li ne raditi do 65. godine života ili neće raditi do 67. Ujedno, neće biti ni potrebe za iseljavanjem.

Drugo, tako čuvamo dignitet Domovinskog rata. Branitelji iz 1991. godine su sve stariji, bilo je vrijeme da ih malo pomladimo”, priča naš izvor dodavši kako prve bebe branitelje možemo očekivati već od početka 2020. godine.

Iz vlade kažu da nije bitno to što oni nemaju nikakve veze s ratom.

“To je potpuno nebitno. Pa pola ovih što sad imaju status branitelja nema nikakve veze s ratom pa se nitko ne buni”, pametno su zaključili iz vlade.

Razveseli nas klikom:

0 comments