NIKAD VIĐENO: Penzioner se u tramvaju vozio uz otvorene prozore

Bartol Marić, Dalmatinac koji je u Zagreb doselio 1947. godine iako je još prijavljen u Vodicama danas je zaprepastio suputnike u tramvaju nakon što po ulasku nije počeo mahnito zatvarati prozore zbog straha od svirepog propuha.

“Taman mi se pojavio Onix kad je on ušao, vidio sam ga krajem oka. Pomislio sam, pa dobro, ponio sam 20 rezervnih majica, tri litre znoja više ili manje. Penzioner je, neka zatvori prozore”, priča 26-godišnji Martin, svjedok nevjerojatnog događaja.

No Bartol je samo ušao i sjeo, prepričavaju svjedoci. Kao da pet prozora koji povjetarcem temperaturu u tramvaju spuštaju na 45 stupnjeva na postoje.

“Ovo je presedan, ispitat ćemo slučaj. Svake godine izdamo upozorenje o opasnostima od propuha u tramvaju. Propuh uzrokuje znatan pad temperature, napada križa, leža, bubrege, vrat i glavu, izaziva pad imuniteta i rast švicarskog franka. Upravo zato sve penzionere pozivamo da zatvore prozore gdje god dođu”, kaže predsjednik Udruge Penzioneri protiv propuha, 33-godišnji Ladislav Dogan kojeg je lani propuh razvalio kad je zaspao na radnom mjestu na naplatnoj kučici Lučko što ga je potjeralo u raniju mirovinu,

Bartolov potez neki zovu ludim, drugi hrabrim. Ali svi se slažu da je riječ o presedanu. Neki su čak govorili o pokušaju samoubojstva, ali poznavatelji ovog penzionera kažu da za to nije bilo razloga.

“Čujte, on je živio prilično lagodan penzionerski život. Hrvatska mu penzija često izdrži i do 15-og u mjesecu, to je pravo čudo. Dapače, često pomaže drugima. Hrani kruhom golubove, a nekad krajem mjeseca i nas ostale kolege penzionere koji nemamo sreće da imamo troznamenkastu cifru za penziju”, kaže Šime Barić, također penzioner i dobar poznavatelj Bartola.

D.K.

Razveseli nas klikom:

0 comments