Počele pripreme za prvu međunarodnu konferenciju ekstremnih desničara

Za osiguravanje nereda na konferenciji brinuti će se članovi preko 70 ekstremno desnih udruga i organizacija.

Početak natjecanja u sedmoboju

JAGODINA – Što je bilo prije, ljubav ili mržnja? Pitanje je to koje već stoljećima muči filozofe pa, iako na njega nude drastično različite odgovore, ipak se svi slažu u jednom – ako je mržnja i bila prva danas je daleko na drugom mjestu.

Dovoljno je okrenuti se malo oko sebe i primijetiti ćete kako tradicionalne vrijednosti prijašnjih generacija rapidno nestaju pred naletom političke korektnosti i bezuvjetne tolerancije. Mržnja, rasizam, ksenofobija itd. danas su gotovo iskorijenjene vrijednosti i ostaje upitno hoće li jednom naša djeca uopće biti u stanju mrziti drugog zbog toga što je pripadnik određene nacije? Kako da od te djece očekujemo razumijevanje ratova i sukoba koji su obilježili ljudsku povijest? – razočarano nam priča Radovan Đujić, vožd srpske radikalne desne opcije “PoČetnici” sa sjedištem u Jagodini.

”Srećom, još uvijek postoje džepovi svijeta gdje u punom sjaju žive stare vrijednosti. Uz pojas Gaze, Istočni Kašmir i središnji Kongo, tu je i Balkan kao jedan od posljednjih europskih bastiona bezuvjetne mržnje” – govori nam Đujić koji, prema vlastitom priznanju, ”ne mrzi mnogo, ali zato mrzi jako” i to: pedere, Hrvate, crnce, židove, mulate, muslimane, liberale, komuniste, cigane, žene, vegetarijance, azijate i ateiste.

Povod našeg razgovora s ovim živopisnim mladićem je organizacija prvog međunarodnog summita rasista, ksenofoba i ekstremnih nacionalista. Skup idućeg mjeseca počinje upravo u Jagodini, a svoj su dolazak najavili mnogobrojni ekstremisti iz Bugarske, Rumunjske, Grčke, Slovačke, ali i iz dalekog Pakistana. Posebna će se pažnja posvetiti hrvatskim homofobima, rasistima, i nacionalistima koji su najavili svoj dolazak u pristojnom broju.
Glavna tema trodnevnog summita bit će borba protiv liberala i građanskog društva koji su prokazani kao najveća prijetnja ekstremnoj desnici bez obzira o kojoj državi bilo riječi. Također, u programu summita, ispisanom na bejzbolskim palicama, stoji i kako će balkanski sudionici razmijeniti svoja znanja i iskustva u vezi klanja, štovanja nacističkih zločinaca, kao i o dizanju spomenika i imenovanju ulica u spomen na neke od najvećih svjetskih stručnjaka na području etničkog čišćenja.

No, kako summit ne bi protekao u miru bit će organizirano ”Prvo međunarodno prvenstvo mržnje” koje će se održavati u nekoliko disciplina; bacanje kladiva na cigana, bacanje kugle na cigana, bacanje koplja na cigana, cigana s ramena, potezanje cigana, 100 metara preko cigana, skok na cigana, troskok preko cigana, a posebno atraktivan bit će sedmoboj u kojem će jedan cigan krenuti golim rukama na sedam ekstremnih desničara.

”Nacija pobjednik na prvenstvu imati će čast organizirati summit 2013. godine, a ako bude sreće, možda će upravo na nekom od sljedećih summita sitna iskra između natjecatelja biti dovoljna za novi sveopći balkanski kuršlus s najmanje sto tisuća mrtvih. To je naš kratkoročni cilj, a o dugoročnom ćemo razmišljati kada i ako preživimo kratkoročni” – optimističan je za kraj Radovan Đujić.

Razveseli nas klikom:

0 comments