Djevojke uzvratile turu pića nepoznatim dečkima

Revolucija u muško ženskim odnosima započela je u Osijeku, nastavlja se u Trilju, a neki kažu da ni New York nije daleko…

Ljubica, Monika, Zdravka i Ankica ostat će zapisane u povijesti kao prve djevojke koje su nepoznatim mladićima uzvratile turom pića na ponos i slavu cijelog cetinskog kraja

TRILJ – Nakon šokantne vijesti o osječkom slučaju ne-pjevanja Adele pod tušem, ustaljeni muško ženski odnosi počeli su se mijenjati strahovitom brzinom. Novi slučaj vodi nas u Trilj gdje je sinoć, u caffe baru Genscher, došlo do novog rušenja dogmi u odnosu muškaraca i žena. Skupina od pet mladića iz Dicma Prisoje sinoć je nakanila provesti standardnu večer uz istočnjački melos. Da bi povećali šanse za snošaj s nepoznatim djevojkama cijelu su večer skupini od pet  mlađih djevojaka slali piće u nadi da će do će do kraja večeri biti dovoljno pijane da zapodjenu razgovor s njima.

Djevojke, sve iz Otoka kod Sinja, vidno su uživale u votki juice te se uredno zahvaljivale na punim čašama koje su zauzele cijeli stol.
“Sve je bilo uobičajeno” kaže nam Dragana, 42-godišnja konobarica iz kafića, “dečki su se ponašali rutinski. Slali su curama piće, međusobno cijelo vrijeme nazdravljali, a nije izostalo ni skidanje majica na stihove pjesama Šake Polumente i ostalih izvođača koji veličaju vječnu ljubav, odlazak drage drugome i traženje zaborava u čaši”.

Ipak, u jednom trenutku jedna od cura konobarici je kružnim pokretom prsta desne ruke dala znak i rekla da dečkima natoči što piju. Velik je to odmak od dosadašnje prakse u kojoj su muški častitelji, a djevojke samo i jedino one koje su čašćene. Spomenuta konobarica priča da joj se u dvadeset godina karijere ništa slično nije dogodilo:
“Svjedočila sam čemu sve ne. Bilo je tu razbijenih glava, pištolja na stolu, čašćenja cijelog kafića, antisrpskih večeri, golih muškaraca zagrljenih na Grdovićeve stihove, uplakanih djevojačkih večeri i zaklinjanja na prijateljstvo uz “hej ljepotice, moja prijateljice”. Ipak, nikada do sada djevojke nisu uzvratile turom nepoznatim muškarcima.”

Po cetinskom kraju ova se priča odmah proširila, štoviše, dobila je mitske razmjere. Neki sretnici koji su bili u kafiću danas se kunu da se okretanje ture dogodilo točno u dvadesetak sekundi pauze između Šakine “Ljepše od noći” i Kitićevog vječnog hita “Kraljica trotoara”, što cijelom događaju daje romantičarsku filmsku dimenziju.

Tragom ove vijesti odmah smo kontaktirali novinare Storya, koji su najrelevantniji kad je u pitanju poznavanje besmislenih stvari. Oni su također ostali zatečeni ovom informacijom. Nakon početnog šoka rečeno nam je da je ovo presedan. Iako se, kažu nam, dosada vjerovalo da je ovo u teoriji moguće, u praksi nikada nije potvrđeno.
“Stvari su do sada bile jasne. Muškarci su ti koji uporno časte, a broj čašćenja u pravilu je veći ako je minica kraća i dekolte izbačeniji” – dio je priopćenja koji su nam poslali. Ova priča, ako je istinita, daje novu potvrdu o brzom mijenanju ustaljene višestoljetne prakse.

Razveseli nas klikom:

0 comments