Ryanair u Zagrebu predstavio prvu unutargradsku liniju

Nakon Ryanaira, navodno i NASA planira uvesti space shuttle na relaciji Remiza-Maksimir.

Nažalost, penzioner Ivan više neće moći prigovarati mladima kako se ne dižu starijim osobama

ZAGREB – Nova poskupljenja tramvajskih i autobusnih karata od strane ZET-a, čini se, imat će dalekosežne posljedica na razvoj zagrebačkog, ali i gradskog prijevoza općenito. Kako ekskluzivno doznajemo, avionska kompanija Ryanair, do sada specijalizirana za niskotarifni avionski promet između gradova, bit će prva kompanija koja će svoje usluge nuditi unutar jednog grada. Na tiskovnoj konferenciji, održanoj danas popodne u Zagrebu, predsjednik Ryanaira izjavio je kako već dugo godina planiraju kako uskočiti na tržište unutargradskog prijevoza.

„Da, već deset godina razvijamo ovu ideju, ali sve dosadašnje studije pokazale su kako avionski prijevoz nikako ne može konkurirati tramvajima i autobusima. Možete i sami zamisliti naše oduševljenje kada smo doznali kako nova pojedinačna ZET-ova karta košta 15 kuna. S Ryanairom ćete za 15 kuna čitavi dan letjeti gradom“ – kaže predsjednik ove kompanije koji ne skriva oduševljenje socijalnom neosjetljivošću zagrebačkih gradskih vlasti.

Prva zagrebačka avionska linija trebala bi poletjeti već idućeg tjedna, a kako doznajemo, letjeti će između Črnomerca i Dugava, što će, sasvim sigurno, utjecati na broj putnika u ZETovoj 109-ci. Ova vijest zatekla je stanovnike Zagreba koji ne kriju oduševljenje.

„Pa ovo je odlično. Svaki dan idem na posao ZET-ovim tramvajem. Do sada sam se dizala oko 4 ujutro da bi stigla na posao u 7. Srećom, radno mjesto mi je udaljeno samo 4 tramvajske stanice od mjesta stanovanja tako da dnevno potrošim tek 5 sati na putovanje ZET-om. Moram priznati da će mi malo nedostajati kroneri koji mi dišu za vrat tokom jutarnje gužve, miris znojnih pazuha ljeti i istančan miris beskućnika, no što je tu je. Kada sam čula za poskupljenja mislila sam prestati kupovati karte nekoliko mjeseci i uštedjeti za vlastiti autobus, ali sada mi se čini da ću se koristiti uslugom Ryanaira ” – kaže Vesna, koju je dvadesetogodišnja vožnja ZET-om koštala napuknute trtice, 20 šavova na čelu, oko 30 prehlada i gripa te 40-ak seksualnih napada.

Ipak, nisu svi sretni sa novim prijevoznikom. U prvom redu to se odnosi na vozače ”Radio Taxija” koji još nisu dovršili planirani genocid nad vozačima ”Taxi Cammea”, a već dobivaju novog konkurenta. ”Veselimo se konkurenciji” – kaže jedan od vozača. Ipak, na naše pitanje što će mu protuzračni projektili u autu, vozač je odjednom postao mrzovoljan i rekao nam da gledamo svoja posla.

Također, za komentar smo upitali i Sindikat tramvajskih švercera koji ne kriju oduševljenje ovakvim razvojem situacije budući da će, kažu iz Sindikata, ”sada barem biti mjesta za sjesti, a i švercanje nam se isplati skoro dvostruko više nego prije dvije godine”.

Kakav je stan korisnika ZETovog pokaza nismo uspjeli doznati, Milan Bandić igrao se s pesom na Sljemenu, a preostala dva pretplatnika su nakon 2 tjedna čekanja na šalteru za izdavanje pokaza primljeni na odjel intenzivne njege u KBC-u Rebro.

Razveseli nas klikom:

0 comments