U javnom gradskom prijevozu organizirali ilegalne klinike za mršavljenje

Vozači su pristali na ovu ideju nakon što im je država odbila zahtjev za beneficiranim radnim stažom.

Uspješnost klinike bila je kompromitirana činjenicom što je svaka treća vožnja ''Prometom'' završavala ovako

SPLIT – Jutros je u spektakularnoj akciji splitske policije uhićeno sedam vozača splitskog “Prometa” pod teškim optužbama da su dio organizirane skupine vozača javnog prijevoza koji su, čini se, u autobusima imali improvizirane klinike za mršavljenje. Da nešto nije u redu već je prije par mjeseci upozoravala baba Marica iz Livna kojoj je prodaja trava i gljiva za mršavljenje opala za nevjerojatnih 70%.

Slučaj je zainteresirao i splitsku policiju, koja je, u pauzama od lijepljenja kazna monstrumima koji nepropisno parkiraju i dostavljanja privatne pošte gradonačelnika Keruma, odlučila cijeli slučaj uzeti u svoje ruke.

“Postalo nam je sumnjivo kada smo primijetili da velik broj mladih djevojaka putuje prema Omišu i nazad se vraća istim autobusom. Ma zapravo, šta ću vas lagat kad mi ne piše ime, nije nama bilo ništa sumnjivo, nismo mi CSI. Digod otkrijemo ‘ko je opljačka kakav kiosk, a i to rijetko. Za ovo nam je reka jedan vozač šta ga je pekla savjest, nismo mi ni tili izlazit na teren, ali šta ćeš” – iznosi nam rezultate istrage jedan splitski policajac koji je želio ostati anoniman.

Detalji ovog slučaja još uvijek se otkrivaju, a prema našim izvorima ideja za biznis potekla je od jednog od vozača koji je sudsku parnicu oko nasljeđa obiteljske kuće riješio tako što je punici kupio ”Prometov” mjesečni pokaz. Nesretnica je kolabrirala nakon 100 metara vožnje.

”Da, kad sam sredio punicu, shvatio sam da na petosatnoj vožnji do 20-ak kilometara udaljenog Omiša mogu dobro zaraditi. U početku su u bus ulazile punice, maćehe i općenito starije osobe koje nisu htjele prodati stanove, a poslije su krenule i mlađe djevojke u potrazi za vitkom linijom” – navodno je policajcima izjavio prvooptuženi vozač.

Iz ”Prometove” klinike za mršavljenje garantirali su izbacivanje obilnijeg ručka već u prvih 50 sekundi vožnje, a za manje obroke bila je potrebna vožnja duga oko 500 metara. Kao i u svakom poslu, bilo je i određenih neugodnosti, poglavito kada bi djevojke, zbog nepoštivanja protokola sjedenja, ostajale bez zubi, bubrega i osjeta u rukama i nogama.

”I prije smo upozoravali kako bi ”Prometove” autobuse trebalo proglasiti oružjem, a ne prijevoznim sredstvom no nitko nas nije shvaćao ozbiljno. Također, poznata je priča kako je u jednoj od rupa na splitskim cestama viđen dupin” – rekao je za Sprdex Mirko Banović, predsjednik Udruge stradalnika hrvatskog javnog prijevoza koja broji oko 400 000 članova.
Iako se klupko oko slučaja ilegalnih klinika za mršavljenje tek treba razmrsiti, Sprdex se ipak dokopao izjave vozača pokajnika koji kaže:

“Sve bi bilo riješeno već do Omiša. Vožnja nazad bila je samo osigurač. Sa svojom plaćom od 500kn mjesečno ovo mi se učinio kao zgodan izvor prihoda, ali kad su neki vozači htjeli pokrenuti biznis improviziranih klinika za pobačaje u sklopu ”Prometovih” autobusa, ipak mi je proradila savjest.”

Prema za sada raspoloživim informacijama, svi uhićeni vozači zaposleni su u splitskom ”Prometu”, no nije isključeno da sličnih klinika nema i u prometalima drugih hrvatskih gradova. Već se istražuju mnoge linije po Zagrebu.

Razveseli nas klikom:

0 comments