Vlatko Marković seli u Arheološki muzej

U poluvremenu utakmice Dinamo-Hajduk, Vlatko je prelomio – vrijeme je za mirovinu.

Vlatko Marković, stariji pleistocen

ZAGREB – Prava zbrka vladala je danas u našem zagrebačkom ogranku. Po već ustaljenom običaju od GNK Dinama dobili smo na poklon 2000 ulaznica za današnji derbi. Pokušali smo ljude zainteresirati te smo karte na ulici dijelili besplatno, ali bez uspjeha. Ljudi su, doduše, prilazili, ali su, nakon spoznaje da ne dijelimo karte za Medveščak, samo posprdno odmahivali glavama i odlazili svatko u svom smjeru. Naposljetku smo podijelili cijele četiri karte i to samo ljudima unutar redakcije. Ostatak karata stavili smo ispod jednog klimavog stola, a s ove četiri, naši novinari/avanturisti krenuli su Zvonimirovom prema Maksimiru s vječnim pitanjem hoće li na stadionu biti jedini.

I uistinu, nisu bili daleko od istine. Iako se na perjanici HNL-a okupilo desetak tisuća ljudi, mahom je riječ o delikventima i kršiteljima zakona, koji su, naivno, mijenjali zatvorske kazne za gledanje utakmica HNL-a. Iako su igrači prije utakmice dobili naputak da loptu ne izbijaju na sjevernu tribinu, jedna lopta je ipak odletjela tamo, što je izazvalo petominutni prekid jer nije bilo nikoga da je vrati igračima. Nakon što je lopta vraćena, na trenutak se činilo da ćemo biti prisiljeni pogledati cijelu utakmicu, no, srećom, našu pažnju ubrzo je zadobio Vlatko Marković koji je bio u živahnoj priči sa svojim sidekickom, Zorislavom Srebrićem te predsjednikom Hrvatskog arheološkog društva Hrvojem Potrebicom.

Iako nam je bilo prilično lako odvući pažnju od njive na kojoj se igra hrvatska verzija popularne igre nogometa, štovani Vlatko učinio je to još lakšim najavom senzacionalnog transfera cjelokupnog vodstva HNS-a u – Arheološki muzej.
Pritisnut medijskom hajkom i neshvatljivim nerazumijevanjem ministra Jovanovića, naš dobri Vlatko odlučio je prihvatiti ponudu Hrvatskog društva arheologa te zauzeti mjesto u stalnom postavu muzeja. Iako nikakvi detalji još uvijek nisu dogovoreni, neslužbeno doznajemo kako će Vlatko dobiti mjesto pokraj 300-godišnje smokve i 1.200 godina stare masline koji su se do sada smatrali najstarijim živućim organizmima na području Republike Hrvatske. U počasnoj loži salve smijeha izazvao je Davor Šuker koji je, vireći iz guzice Vlatka Markovića, doviknuo kako, stave li ih jedno do drugog, nitko neće moći razlikovati Srebrića od smežuranog ploda smokve.

Slično kao i smokva i maslina, Vlatko i Zorislav bit će živući eksponati koji će samom svojom pojavom svjedočiti o nevjerojatnoj sposobnosti preživljavanja usprkos svim predviđanjima. Potresi, požari, tsunamiji, ledena doba, globalno zagrijavanje, podmetanja, afere, krađe itd., sve su to elementarne nepogode koje su nekim čudom preživjeli Vlatko i Zorislav, maslina i smokva hrvatskog nogometa.

U Arheološkom muzeju očekuju povećanje broja posjetitelja od čak 120%, a, između ostalog, Vlatko i Zorislav će posjetiteljima otkriti kako je izgledalo ljetovanje na Panonskom moru, kako su izumrli mamuti, ali i mnoge druge ekskluzive iz starijeg pleistocena.

Razveseli nas klikom:

0 comments