Gospa se nakon Čilićevog trijumfa obratila Vatikanu: “Ne znam kakvo još čudo tražite, možda da vlasnici hotela počnu prijavljivati goste?”

Marin Čilić pobjednik je, znaju to i ptice na grani, četvrtog Grand Slam turnira sezone, prestižnog US Opena. Hvalospjeve o Čilićevom senzacionalnom uspjehu nižu sve domaće i strane tiskovine, a posebno su zadovoljni čelnici HRT-a koji su preko svog goluba pismonoše u samo 429 sati uspjeli osigurati prijenos povijesnog finala i time oborili dosadašnji rekord nacionalne televizije u Burundiju čiji je golub u samo 458 sati stigao do obala Amerike, ali je onda nažalost izdahnuo pa su nacionalne rezerve utrošili u pokretanje agregata za paljenje kompjutera te poslali e-mail.

Bilo kako bilo, vijest o Čilićevom uspjehu u vrlo kratkom vremenu proširila se i do najzabitijih dijelova svijeta, zaseoka istočno od Imotskog, te je već u utorak ujutro oko 80% kafanskih kladioničara tvrdilo da su baš oni prije 4 godine Marinu predvidjeli veliku karijeru.


– Ma dajte, ne budimo smiješni. Jeste možda pogledali koji Čilićev meč od prije godine-dvije. Sudski sporovi bi se riješavali dok mu drugi servis stigne preko mreže, kad bi za ručak bio kupus djeci bi govorili: “Ma moraš, da ne budeš k’o Čilić”. A pogledajte ga sada, kad opali servis u Gazi svira uzbuna – živopisno Čilićev preporod opisuje Gospa koja zasluge za njegov uspjeh pripisuje, a kome bi drugome nego – sebi.

– Nisam htjela, ali njegov otac me zamolio. A i dozlogrdilo mi je više čekati. Već preko 30 godina čekam na priznanje od Vatikana i ništa. Odlučila sam se stoga napraviti pravo čudo. Čilić je osvojio US Open, ne znam što još trebaju. Možda da međugorski hotelijeri počnu prijavljivati goste? – ironično se upitala Gospa aludirajući na jedino za sada priznato čudo u Međugorju, selu u kojem gotovo 2 milijuna turista godišnje ostvari čak sedam noćenja.

Razveseli nas klikom:

0 comments