Grčka se protiv bankrota bori žicanjem ispred menze

Teška vremena navela su grčkog premijera na drastične pokušaje spašavanja zemlje od bankrota.

Dajte za božićnicu, udijelite za poticaje seljacima

ZAGREB – Osuđenike na hranjenje u zagrebačkoj studentskoj menzi na Cvjetnom malo što više može iznenaditi. Bijesni što je titula u odvajanju pirea od tanjura  pripala mrskoj Savi, klijenti menze na Cvjetnom vratili su se svakodnevnim malim radostima i intimnim željama da prođe neki ručak, a da se u tanjuru ne nađe nešto živo.

No, zadnjih dana situacija je postala kudikamo zanimljivija. U moru prosjaka i narkomana koji žicaju koju kunu, prije nekoliko dana neki su prepoznali grčkog premijera. Prema riječima studenata, osim što je prosio, dotični je pitao studente o njihovu standardu te se raspitivao kako je to živjeti s dvadesetak kuna dnevno. Službenica obližnje kladionice tvrdila nam je da je dotični prije nekoliko dana došao s kuvertom koja je imala pečat MMF-a te poveći iznos stavio na pobjedu Bayera Leverkusena, koji je od Barcelone, na žalost grčkog naroda, izgubio 1-7, što su neki odmah sarkastično usporedili s činjenicom da Grčka na jedan posuđeni euro, mora vratiti, pogodili ste, sedam.

Iz Grčke, za sada, nema službenog odgovora nalazi li se premijer uistinu u Hrvatskoj. No, naš dopisnik iz Atene uvjeren je kako su informacije koje dolaze iz Hrvatske istinite. Naime, u Grčkoj se već danima šuška kako Vlada sprema paket mjera za preživljavanje bez ikakvih financija, vraćanje kredita kreditima te općenito balansiranje na rubu bankrota.

Kada su u Grčkoj čuli kako je prosječna plaća u Hrvatskoj dovoljna za podmirivanje tek oko pola mjesečnih troškova, odlučili su savjet za preživljavanje potražiti od najvećih europskih stručnjaka. Kako neslužbeno doznajemo, grčke vlasti već su kontaktirale dvojicu Hrvata koji čudom preživljavaju, a grčki premijer odlučio je osobno doći u Hrvatsku kako bi što bolje usvojio same tehnike preživljavanja.

Osim već spomenutog žicanja ispred menze te uplaćivanja love na tzv. ”dojave” u kladionicama, grčki premijer viđen je i kako noći provodi u zadimljenim kafićima ubacujući kovanice u poker aparate. Također, premijer je, navodno, odradio i radni ručak s ministrima bivše Vlade koji su održali kratku prezentaciju na temu: ”Kako prodaju domaće naftne kompanije predstaviti kao nacionalni interes”.

Premijer je, navodno, bio toliko oduševljen prezentacijom da je istog trenutka Akropolu stavio na e-bay aukciju te se nada kako će na ovaj način servisirati plaće zaposlenika u javnom sektoru za ožujak.
Iako do izjave samog grčkog premijera nismo uspjeli doći, izgledno je da je njegov posjet Hrvatskoj prošao i više nego uspješno. Ohrabren iskustvima iz naše zemlje, dotični je već rezervirao kartu za Beograd u kojem će ga vodeći ljudi zemlje na primjeru Kosova učiti kako perfidnom taktikom nepriznavanja i maltretiranja može Makedoniju pridružiti Grčkoj u manje od 50 godina.

Nesvakidašnja taktika grčkog premijera izazvala je pravu buru među vodećim ljudima posrnulih zemalja. Zoran Milanović navodno je već viđen ispred jedne berlinske menze…

Razveseli nas klikom:

0 comments