Najpoznatiji autor facebook statusa, Đorđe Balašević, počinje s glazbenom karijerom

Balaševićevi citati do danas su, prema nekim procjenama, uhvatili preko 100 000 000 lajkova na Facebooku.  Pošto je trend nesretnih ljubavi i udavanja bivših zadnjih godina u porastu, procjenjuje se da će lajkanje Balaševićevih citata samo rasti.

NOVI SAD – “Da nije Facebooka i statusa, vjerojatno bih i ranije počeo pisati pjesme” plakao nam je u telefonskom razgovoru novosadski likehunter Đorđe Balašević, kojeg smo zvali povodom glasina o tome da bi se u budućnosti trebao početi baviti glazbom.

Karijera Đorđa Balaševića krenula je uzlaznom putanjom 2007. godine kada se na području Balkana počeo širiti Facebook. Danas, pet godina poslije, teško je naći ijednog Facebook korisnika koji barem jednom slomljeno srce nije liječio lajkovima skupljenim zahvaljujući statusima s potpisom Đorđa Balaševića.

“O da, naravno da znam za Balaševića. On se bavi pisanjem statusa. Evo baš prošli mjesec udavala se jedna djevojka u koju sam bio zaljubljen u drugom razredu osnovne. Stavio sam status “Čudnom pesmom zvoni drum, te su zime svatovi došli po nju” i uhvatio respektabilna 22 lajka” kaže nam Kristijan, 26 godišnji student strojarstva i brodogradnje te dodaje da je i ranije stavljao statuse kao što su „što god ih manje zavoleš manje ti njih nedostaje“ ili „sve su vile, sve su kraljice, sve su nevažne naspram nje“.

Osim statusa, Đorđe je autor mnogih pametnih i životnih citata koji se, ukrasnim slovima, najčešće stavljaju uz romantične slike mjeseca, noćne lampe ili pak ulice natopljene kišom te se, jasna stvar, stavljaju za cover fotografiju.

Milana iz Podgore, koja je čak na leđa mislila tetovirati stih „Samo retki nađu retke“ kaže da sa svijetom komunicira isključivo preko Balaševićevih stihova: „Curi od jutros od četiri-pet, rešilo nebo da potopi svet…:((“ stavila je Milana prekjučer popodne tako prokomentiravši kišu. Jutros je, pak, na njenom profilu osvanulo „Netko pijan lakše život odrobija“ čime je, pretpostavljamo, svoju pijanu subotu pretvorila u žaljenje zbog kraja ljubavi i veze s Markom iz Virovitice koji je obilježio ljeto 2010. i otišao bez pozdrava jednog jutra. „E da mi je znati gde je, dal se seti kada veje, il’ u inat drugu ljubi tad“ napisala je Milana na Facebooku ispod njihove zajedničke slike te zaradila 48 lajkova, ne računajući njen vlastiti samolajk.

Stihovi Đorđa Balaševića dijele se na tužno ljubavne, suicidalno ljubavne i „udala mi se za drugoga“ citate, tako da ne treba očekivati da će Đoline pjesme biti išta veselije. Popularni Đole već piše pjesme, a kako će neke najpoznatije citate kao što su „Al’ meni ništa sem nas dvoje nije vredelo“, „Sve po redu poželeh im zdravlja i sreće, iz ruku mi uzela cveće i sakrila pogled pod velom“, „Jesen je kriva, uvek me rasturi siva“ ili „Kad pred crkvom baci buket, neka padne kao uklet, nek bude zadnja što se udala“ ukomponirati u svoje pjesme ostaje za vidjeti.

Sviđa ti se što radimo? Lajkaj Sprdex na Facebooku. A lajkaj i naš drugi projekt, Uskličnik.com.

Razveseli nas klikom:

0 comments