Količina online ruganja Srbima zbog neodlaska na EURO manja za 30% s obzirom na 2008. godinu

S druge strane, poraz Đokovića u finalu Roland Garrosa izazvao je očekivano oduševljenje na domobranskim forumima.

Uključeni caps lock je sasvim relevantna zamjena za nedostatak argumenata

BALKAN – Ured za praćenje online ruganja, forumskog ratovanja i šovinističkog iživljavanja među narodima Balkana izvijestio je da je, pomalo neočekivano, količina ruganja Srbima zbog neodlaska na Euro smanjena za otprilike 30 % te je to ujedno najmanja zabilježena količina ruganja ikad među balkanskim zemljama. Ipak, upozoravaju stručnjaci, količina ruganja i dalje je vrlo visoko, a zamjetan je porast ruganja na Facebooku koji 2008. godine nije bio razvijen kao što je danas.

„I dok se 2008. godine ruganje vršilo mahom preko foruma i Youtube klipova, danas je vodeću ulogu preuzeo Facebook“ govori nam voditelj spomenutog odjela, Stjepan Mihanović. Za vrijeme prošlog Eura, kako je spomenuto, najveće online bitke vodile su se preko komentara na Youtube klipovima izvođača koji se slušaju s obje strane Drine, a komentari su se uglavnom odnosili na uvijek aktualni period Drugog svjetskog rata i pitanje broja žrtava Jasenovca. Oko predmeta svađe, nogometa, gotovo da i nije bilo riječi što ne bi trebalo začuditi nikoga tko je barem pet minuta proveo na Balkanu.

„Danas je ruganje nešto drugačije. Youtube je i dalje jako oružje, ali puno je popularniji Facebook. Brojni Hrvati, iako nemaju među prijateljima Srba, trude se preko duhovitih statusa narugati susjedima radi neodlaska na ovu smotru“ objašnjava Mihanović. Jedan od najčešćih i najzgodnijih statusa je „Pozdrav Srbiji sa Eura uz pjesmu “Svi su tu, a tebe nema!”, a treba priznati da je ovaj status vrlo sličan srpskom statusu sa svjetskog prvenstva prije dvije godine, a koji je glasio: „ Pozdrav Hrvatskoj sa Svetskog uz pesmu “Svi su tu, a tebe nema”, a koji je opet bio kopija statusa s Eura 2008. godine koji je glasio “Pozdrav Srbiji sa Eura uz pjesmu “Svi su tu, a tebe nema”.  Naravno, raspon statusa gdje se ruga Srbima vrlo je širok, a neki najpopularniji su, primjerice: „Šta radi Srbin kad Srbija osvoji Euro?- Gasi Playstation“ ili pak „Zašto Srbi idu u Poljsku i Ukrajinu?- Bezveze“.

Koji je točan razlog opadanja količine ruganja ne zna se, ali mnogi pretpostavljaju da se Hrvati manje rugaju upravo zbog iskustava s prošlog svjetskog prvenstva, kada su se, uz Srbe, zbog neplasiranja Hrvatima rugali i Slovenci, što su bili najgori dani za online Hrvatine.

Razveseli nas klikom:

0 comments