Nakon ispadanja od Njemačke, Zeus podnio ostavku na mjesto vrhovnog grčkog boga

Katolički Bog završio je na rajskom odjelu na intenzivnu njegu nakon što su se u istoj grupi našle Hrvatska, Irska, Italija i Španjolska čiji su stanovnici dnevno oko 12,7 milijuna puta zazivali njegovu pomoć.

Jedan od kandidata za ispražnjeno mjesto je i Davor Šuker - hrvatski bog ljigavosti

OLIMP – Kao Zeusov grom iz vedra neba, jutros se Olimpom prenijela vijest o ostavci vrhovnog boga grčkog panteona i prvog gromovnika Olimpa, Zeusa, koji je tu funkciju obavljao preko dvije tisuće godina. Među kuloarima se već godinama šuška da je Zeus ostario te da se nije više u stanju nositi s gorućim problemima grčkog naroda.

„Zeus se u potpunosti pogubio. Ne samo da ne može riješiti goruće probleme grčkog naroda kao što su pad BDP-a i visoka nezaposlenost. On ne može stati na kraj ni jednoj Angeli Merkel. O monoteističkim konkurentskim bogovima, da i ne govorim“ govori nam Had, bog podzemnog svijeta koji je čak prijetio da će u znak protesta iz podzemnog svijeta vratiti modu osamdesetih i pjevačku karijeru Davida Hasselhoffa, ukoliko Zeus pod hitno ne odstupi.

Iako je na web stranicama Olimpa još jutros pisalo kako Zeus ne namjerava odstupiti s mjesta vrhovnog božanstva, kasnije popodne ipak je stigla službena potvrda njegova odlaska s trona.

”Učinio sam što sam mogao. Ako činjenica što je Grčka zabila dva gola na jednoj utakmici nije konačan dokaz mojih božanskih moći, onda kvragu sve. Možete li vi objasniti zašto smo bili europski prvaci, zašto se država nije raspala iako u njoj ne funkcionira praktički ništa, od smetlara do premijera? Ja sam činio čuda i ovako mi zahvaljujete. Sramite se“ emotivnom porukom na svom blogu Zeus se oprostio od svojih podanika.

Podsjetimo, Zeus je na vlast došao prije gotovo dvije tisuće godina kada je na unutarstranačkim izborima pobijedio Titana, iako se dugo poslije izbora šuškalo o tome kako je Dionizije ukrao nekoliko stotina glasova odbornika što je naposljetku dovelo Zeusa na vlast, dok je Titan osuđen zbog prekomjernog bacanja gromova na Atenu.
Idućeg tjedna trebao bi se raspisati novi natječaj za vrhovnog grčkog boga. Iako se još ništa ne zna, pretpostavlja se da bi se upravo Had trebao kandidirati za to mjesto. U kuloarima se također šuška da bi jedan od kandidata mogao Vlatko Marković, dugogodišnji bog hrvatskog nogometa, koji bi, prema analitičarima, bio odlična osoba za ispražnjeno mjesto grčkog panteona jer je prilično sklon intrigama i udarcima ispod pojasa.

U ovom trenutku je prerano špekulirati o Zeusovoj budućnosti. Navodno je viđen u Africi s predstavnicima jednog plemena koje je zbog nedostatka kiša nedavno odlučilo ponovno prijeći na politeizam. Sretno im bilo.

Razveseli nas klikom:

0 comments