IZ DVA U JEDAN: Dobio 10 milijuna kuna na kladionici jer je igrao prijelaz četnika iz fašista u antifašiste

Osim što je Srbiju vratila stotinjak godina u prošlost, dakle negdje u 1500. godinu, odluka o rehabilitaciji četničkog vojvode Draže Mihailovića, osim ogorčenja, u Hrvatskoj je izmamila i ponešto slavlja i sreće. Naime, Varaždinec Jure Piljić, nezaposleni nuklearni fizičar, na kladionici je dobio nešto više od deset milijuna kuna zbog činjenice što je njegov djed davne 1937. kladivši se na nadolazeći rat igrao prijelaz četnika sa fašista u antifašiste na što je koeficijent bio 99.

„To je bio najveći koeficijent mogući. Igrao je pokojni djed i na konačnu pobjedu Saveznika, koeficijent 3,40, kapitulaciju Francuske, koeficijent 1,1, kao i ratne zločine na Balkanu. I tu je bio zanemariv koeficijent, 1,2. Da se razumijemo, odavno sam želio baciti taj tiket, ali nekako mi je to ostalo kao uspomena na djeda pa sam ga sačuvao. Eto, ne mogu vjerovati da sam napokon dobio“, oduševljen je novopečeni milijunaš koji još ne može doći k sebi.

Jure kaže kako je djed uvijek bio smatran pomalo ludim, a bio je i sklon kocki. No, eto, na kraju je bio u pravu.

„Dobro, jasno, odigrati da će Francuzi kapitulirati, to je čisti zicer. Ali da će se naći neka država, nezavisni sud i politička klima koja će sedamdeset godina nakon rata od najobičnijih fašista napraviti antifašiste i heroje, e to je mogao samo pogoditi ili totalni luđak ili totalni genijalac“, govori nam Hrvoje Klasić, povjesničar i stručnjak za povijesno klađenje.

„Čekao sam taj tiket sedamdeset godina, ali u svijetu sporta je to ništa. Evo, primjerice, bog zna koliko će godina proći da Liverpool osvoji neku titulu, sedamdeset godina je stvarno ništa“, objašnjava Jure koji će dio novca potrošiti na traženje posla i potplaćivanje lokalnih dužnosnika nebi li dobio posao barem u komunalnom poduzeću, a dio će uplatiti na nekakvu ludu kombinaciju.

„Mogao bih odigrati da će u idućih sto godina Hajduk postati prvak ili, još nevjerojatnije, Dinamo prezimiti u Europi, ali to mi zaista zvuči kao znanstvena fantastika“, završava Jure koji bi sudu u Srbiji poslao nekakvu bombonjeru i dvadeset deka kave, ali ne zna kako pošto je srpski sud ostao u srednjem vijeku što je jutrošnjom presudom i dokazao.

Razveseli nas klikom:

0 comments