Visokopozicionirani član Piratske stranke uhvaćen u kinu

Ima li ijedan političar koji drži do svojih ideala? Što je sljedeće? Hoće li i predsjednik Josipović biti uhvaćen kako pjevuši pjesmicu koja nije njegova?

Stariji čitatelji možda će znati, ali mlađi teško. Kina su, dakle, ustanove u koje se, u vremenima prije torrenata, išlo da bi se pogledao neki novi film

BERLIN – Posljednjih dana mediji su dosta prostora dali osnivanju piratske stranke u Hrvatskoj. Ipak, “zaboravili” su spomenuti da bratimsku stranku u Njemačkoj posljednjih dana trese veliki skandal koji je ozbiljno narušio njen legitimitet. Naime, Jorg Muller, predsjednik berlinskog ogranka Piratske stranke, navodno je uhvaćen kako izlazi iz kino dvorane u kojoj se prikazivao drugi nastavak Sherlocka Holmesa.

“Nedopustivo je da nas predstavlja čovjek koji odlazi u kino gledati film, usprkos činjenici što isti već odavno postoji na torrentima i to u DVDrip obliku” – rekao je jedan visokopozicionirani pirat koji je želio ostati anoniman. “U kino idem jedino s kamerom da bi film snimila i stavila na internet” – govori nam jedna djevojka koja je bila zgrožena činjenicom da jedan tako ugledni pirat filmove gleda u kinu.

Iako je Muller isprva negirao da je bio u kinu, govoreći da je slučajno tu prolazio, naposljetku je ipak priznao svoju grešku. “Upoznao sam tu djevojku te smo odlučili izaći. Prvi put smo bili na večeri, al onda je ona predložila odlazak u kino na Sherlocka Holmesa, kojeg sam, što je najgore, gledao već prije nekoliko mjeseci” – pravdao nam se Muller koji žali zbog svega te se kune da mu se ovakav gaf više neće ponoviti.

Koliko je ovo težak propust teško je i zamisliti iz hrvatske perspektive: “U vas ovakvih stranaka još nema, a u kino ne idete jer nemate novca za otić u kino. Ipak, pokušajte zamisliti kakav bi skandal nastao kada bi se otkrilo da neki visokopozicionirani HDZ-ovac za vrijeme Sanaderova mandata nije zaposlio barem 50 rođaka i prijatelja” – pokušao nam je dočarati Hans Keopke, njemački politolog.

 

Razveseli nas klikom:

0 comments