Četiri prošlogodišnje maturantice nisu ostale Best Friends Forever usprkos svim suzama i obećanjima

Jedna od protagonistica ove priče sama nam se javila u redakciju jer, kako kaže, mora upozoriti naivne mlade cure koje su, baš kao i nekad ona, uzalud vjerovale u vječnost školskog prijateljstva.

ZAGREB – Ivana Marić (19), studentica kroatistike na zagrebačkom Filozofskom fakultetu, ovih se dana svojim kolegicama s faksa požalila kako više gotovo da i nije u kontaktu ni s jednom od svoje tri najbolje srednjoškolske prijateljice iako su, kako sama priznaje, prošlo ljeto more suza isplakale obećavajući jedna drugoj da nikada neće prestati biti BFF.

Ivana, Kristina, Zorica i Danijela bile su nerazdvojne prijateljice koje su sve četiri godine dijelile iste klupe vinkovačke gimnazije. Ipak, nakon srednje škole njihovi putevi su se razdvojili. Kristina je u Koprivnici upisala Ekonomski fakultet, dok je Zorica svoju budućnost odlučila potražiti na zagrebačkom Fakultetu za socijalni rad. Danijela je upisala povijest i filozofiju u Splitu. Četiri velike prijateljice struja života je, kako to uvijek biva u američkim filmovima, rastjerala preko cijele Hrvatske.

Prijateljstvo je nestalo baš kao što je val prebrisao ovo srce koje su djevojke na vrhuncu slave napravile legendarnog ljeta 2009. odmarajući se u sindikalnom ormaralištu propalog vinkovačkog giganta, Metalinoxa, u blizini Karlobaga.

Ipak, srednjoškolska prijateljstva jakih su korijena, tako da su prijateljice prvih mjeseci bile svakodnevno u kontaktu: “Gdje su moje curke, ljubim vas sve i jedva vas čekam vidjeti” napisala je na svoj status netom po dolasku u Split Danijela, ne zaboravivši tagirati niti jednu od prijateljica. Iako su se dogovarale posjećivati jedna drugu svako drugi vikend, radi fakultetskih obaveza svega su tri puta na kavi ogovarale prijateljicu koja se nije pojavila.

Za Božić su se osjetile i prve trzavice. Kristina se neobjašnjivo prestala javljati te je nekoliko puta viđena s Dajanom koja im je svima u srednjoj bila “bljak”. Ni drugdje situacija nije bila bolja. Radi sve rjeđih telefonskih poziva, između Zorice i Danijele je čak i zaiskrilo nakon što je Zorica napisala na status “neki ljudi stvarno ne zaslužuju tvoje povjerenje, iako ćeš im ga nesebično uvijek davati” što je Danijela shvatila kao napad na nju jer ju je Zorica optužila da joj se pet dana nije javila. Podsjetilo je to čak na takozvani “slučaj Marko” kada ove dvije djevojke nisu danima pričale jer je Zorica saznala da je Danijela odgovorila Marku na poruku iako je znala što Zorica prema njemu osjeća.

Dolaskom ljeta, Ivana je najzad shvatila da se kući u Vinkovcima zapravo nema kome ni javiti. Poslala je Zorici poruku za kavu, ali ova joj je odgovorila da će joj se javiti kada “uhvati vremena”. Bio je to posljednji čavao na lijesu nekada neraskidivog prijateljstva.

Od svega danas nije puno ostalo. Ostala su samo tagirana imena uz stihove “nasmijana su im lica i poslije toliko godina, na mom srcu uvijek draga sličica”, te 48 lajkova na prigodni link na Severinin hit “Prijateljice” u izvedbi Severine, Nataše Bekvalac i Ane Bebić iz Beogradske arene.

Upravo je stoga značajan je jučerašnji Danijelin status: “ej ma sve smo mi, kao ptice selice, svaka svome jatu odleti” kojega su lajkale Ivana i Zorica. Lajkale, ali ne i komentirale mnogobrojnim srcima kao u danima njihovih slavnih vinkovačkih jeseni, ljeta i zima.

Razveseli nas klikom:

0 comments