Ljevičar s Filozofskog zamrznuo godinu da se ne otkrije kako ne zna ništa o situaciji u Grčkoj

Dvadesetdevetogodišnji J.B. (podaci poznati redakciji), brucoš srednjovjekovne bugarske književnosti te indijskog jezika zamrznuo je godinu na Filozofskom fakultetu u Zagrebu da se ne sazna da nema pojma o događajima u Grčkoj niti zašto bi se trebao mrziti Njemačku, banke i kapitalizam.

J.B.- a su, kaže, izbori u Grčkoj i pobjeda Syrize u siječnju potpuno iznenadili. “Nisam imao pojma o toj Syrizi i zašto bi ih mi ljevičari s Filozofskog trebali voljeti. No, tada sam ostao kući, a na myspace profilu napisao sam da sam išao razmišljati u šumu na par dana. Mislio sam da će se situacija s Grčkom smiriti, kad evo sad opet aktualno, a ja neman pojma o ničem”, priča student.

„Posljednjih tjedana dosta sam proučavao ugrožene puževe u Lici. Zaista, jeste li znali podatak da nakon svake kiše preko 1000 puževa balavaca ostane bez kuće samo na širem gospićkom području. A mi pričamo o nekakvim deložacijama“, uzrujano  nastavlja ovaj mladić.

Osim egzistencijalnom problematikom puževa u Lici, mladić je posljednjih dana počeo gledati polo na slonovima, sport koji gleda manje od 100 ljudi u svijetu pa je, kao takav, postao prilično popularan među studentima Filozofskog fakulteta. Zbog svega toga, kaže, potpuno je propustio pratiti situaciju u Grčkoj.

„Dobro, znate, stavljao sam neke statuse protiv Zlatne zore. Ono, nije da znam tko su, ali znam da su fašisti, a to ne toleriram. A jedna mi je djevojka rekla da je njen status o Zlatnoj zori lajkao i sam Mate Kapović, pa sam i ja iskušavao sreću“, nastavlja mladić koji je jutros krenuo na ispit kad je na mobitelu vidio da se opet piše o Grčkoj gdje su posljednjih mjeseci na vlasti kolege radikalni ljevičari.

„Kad sam ušao na Filozofski, a svjestan da opet ništa o Grčkoj ne znam, automatski sam, umjesto na redovito dnevno osmosatno sjedenje u Klubu studenata Filozofskog fakulteta, prvi put u životu skrenuo desno i otišao na referadu. Tražio sam da mi se zaledi godina, a kao razlog naveo sam zabrinutost oko stanja u Tanzaniji. Takve stvari ovdje prolaze“, priča nam ovaj simpatični brucoš koji priznaje da je ionako mislio dogodine upisati poljski jezik pa ga gubitak godine i ne dira previše.

Razveseli nas klikom:

0 comments