S HRT-a najavljuju napad na prvo mjesto tablice poreznih dužnika

Ipak, HRT-ovci vjeruju u dobar rezultat na predstojećem svjetskom prvenstvu u prezaduženosti javnih tvrki koje počinje idući mjesec u Grčkoj, unatoč što su u skupini smrti sa srpskim, grčkim i bugarskim prezaduženim javnim tvrtkama.

Postojanje i smisao HRT-a trebala bi biti jedna od idućih tema HRT-ove emisije “Na rubu znanosti”

Laskava titula najvećeg poreznog dužnika HRT-u je izmakla za tričavih nekoliko desetaka milijuna kuna ili za iznos koji na HRT-u spiskaju na tri epizode dokumentarca o Titu. Na nacionalnoj televiziji je danas vladala sumorna atmosfera. Da nisu najbolji znali su već odavno, ali da ima netko gori od njih nitko nije mogao vjerovati. “Pa koliki nered treba biti da bi u nečemu prednjačili” govori u prolazu jedan užurbani djelatnik HRT-a kojeg smo oko podne presreli pred ulazom kako kasni na posao. “Nemam komentara. Ispričajte me, žurim. Već kasnim na podnevnu pauzu” govori nam smrknuto i ulazi u kockastu zgradu.

HRT je svih ovih godina nakupio duga državi kojega se ne bi postidjeli i najnesposobniji grčki predsjednici vlada. Deset dana prije objave službenih rezultata dvadesetogodišnjeg natjecanja u neplaćanju poreza, na HRT-u je organiziran prigodan domjenak koji, naravno, dobavljačima još nije plaćen.

Nakon što smo se predstavili kao novi predsjednik uprave HRT-a i njegova zamjenica, uspjeli smo ući u samu zgradu. “Aha, vi ste novi predsjednik uprave. Ma tko bi vas sve popamtio.” simpatičan je čuvar Mirko.

Ipak, s izjavama zaposlenika HRT-a ni unutra nismo bili bolje sreće. Svi su nas upućivali na nadređene, ali nitko se nije mogao sjetiti tko je točno sad kome nadređen. Na drugom katu kod lifta neočekivani susret. Susrećemo grupu međunarodnih znanstvenika sa CERN-a. Oni su bili jedine nasmijane osobe koje smo sreli na Prisavlju. Kažu da su na pragu objašnjavanja više desetljeća osporavane Teorije kaosa. Njima je HRT već godinama poligon za proučavanje kako stvari mogu funkcionirati bez ikakvog reda ili logičke poveznice. Sa zanimanjem ih slušamo. Pričaju o mitskom biću iz uprave za koje su uspjeli zainteresirati svoje kolege sa Discoveryja. Govorimo im da je vjerojatno riječ o Hloverki vulgaris, pola čovjeku pola predsjedniku Programskog vijeća, rijetkoj vrsti sa staništem jedino u balkanskim televizijskim kućama.

Iako s izjavama nismo imali sreće, s Prisavlja je u popodnevnim satima ipak stigla izjava u kojoj, po pravoj hrvatskoj sportskoj maniri, tvrde da su kod obračunavanja duga bili pokradeni. Tvrde da im je nepravedno 2005. naknada Ivi Sanaderu za put u Ameriku zaračunata kao porez, što je upravo ovih nekoliko desetaka milijuna dovoljnih da zasjednu na tron koji će i u sljedećim godinama napadati neplaćanjem poreza i nerazumnim sipanjem para u besmislene projekte, glupe serije i dokumentarce o Titu.

Razveseli nas klikom:

0 comments