Zbog objave popisa poreznih dužnika Hrvatska bi mogla postati prva zemlja sa 100% informatički pismenog stanovništva

Većina umirovljenika odlučila se za trodnevni tečaj uz pomoć kojeg će porezne dužnike saznati taman na vrijeme za kvalitetno ogovaranje poslije nedjeljne mise.

Evo ga, mesar Ante, 300 tisuća kunica, a kilo svinjetine 20kn! Noge mu se osušile dabogda

HRVATSKA – Ogromna panika vladala je danas na pučkim učilištima diljem zemlje. Objava liste poreznih dužnika znatan dio populacije poslovično nepovjerljive prema tehnologiji uhvatila je u potpunosti nespremne. Osnovni tečajevi informatičkog opismenjivanja planuli su u trenu.

”Jutros sam sjeo na kavu i svi su komentirali da onaj Albanac Šikiri državi duguje skoro milijun kuna. Stajao sam tu kao tukac i umirao od neugode. Kako su to saznali prije nego što su novine objavile? Poslije mi je sin objasnio kako postoji taj neki Internet gdje mogu vidjeti sve porezne dužnike iz sela i općine! Gospode moj Bože, tko zna čega još ima na tom internetu” kaže 57-godišnji Ivan iz Vinkovaca dok mu iscrpljeni sin Marko čita 23 stranicu liste dužnika.

Budući da se Hrvatska trenutno nalazi pri samom dnu zemalja po postotku informatički pismenog stanovništva, objava popisa zatekla je i voditelje Pučkih učilišta.

”Svi naši kapaciteti za informatičko opismenjivanje su popunjeni do 8 i 30 jutros. Čak smo i učionice namijenjene našem najpopularnijem programu, prekvalifikacijama za pomoćno osoblje u ugostiteljstvu, prenamijenili zbog navale ljudi. Do kraja tjedna planiramo zaraditi preko dva milijuna kuna i u sljedećem tromjesečju, ako bude sreće, ući na listu poreznih dužnika. To bi bio fantastičan uspjeh” kaže Marko Perkušić, voditelj Pučkog otvorenog učilišta u Križevcima.

Objava liste dužnika tako je postala prvi potez Vlade koji su pozdravili apsolutno svi građani zemlje. Procjenjuje se da će već krajem tjedna broj korisnika interneta porasti za 340%. Ukoliko se ova predviđanja pokažu istinitima, Hrvatska bi u samo 5 dana postigla ono za što je Švedskoj trebalo preko 10 godina. S negativne strane, nažalost je sasvim izvjesno kako će zbog ovog Vladinog poteza Angola i Surinam svrgnuti Hrvatsku s trona liste zemalja u kojima se sportski rezultati provjeravaju na teletextu.

Razveseli nas klikom:

0 comments