Karamarko: Nove ministre predstavit ćemo čim im sredimo državljanstvo

Izbornici mandatara Oreškovića danas su medije obavijestili kako su se konačno usaglasili oko kandidata za ključna ministarstva u novoj Vladi.

– Morate nas shvatiti, ministrske pozicije među najvažnijima su u zemlji i trebali smo uzeti 2 tjedna da dobro razmislimo. Ljudi za tako odgovorne funkcije ne mogu se odabrati za sat-dva, nije to premijer – izjavio je za Sprdex jedan od Mostovaca koji je jako sretan što se broj ministarstava ipak neće smanjiti s 22 na 12 kako su najavljivali.

– Da smo smanjili ministarstva postotak neispunjenih obećanja pao bi nam ispod 100%, šteta je kvariti prosjek – zaključio je.

Iako su imena ministara već poznata, kako saznajemo, Karamarko i Petrov još uvijek ih nisu spremni podijeliti s javnosti.

– Prvo ćemo imena javiti Oreškoviću. On mora reći: “OK, šefe, razumijem” tako da je njegova zadnja – kratak je bio Karamarko koji je demantirao glasine kako Vladu neće uspjeti sastaviti zbog proceduralnih problema.

– Ma, to su gluposti. Ministre predstavljamo čim im sredimo državljanstvo – izjavio je za Sprdex te dodao:

– Nadamo se da će imigracijski proces proći brzo, ali svjestan sam da proces neće biti lagan. Neki od ministara radni vijek su proveli na najodgovornijim funkcijama u velikim multinacionalnim tvrtkama iz Njemačke, SAD-a i Velike Britanije. Trebat će im koji tjedan da se naviknu na novi posao i činjenicu kako ne moraju više raditi – zaključio je šef HDZ-a.

 

Razveseli nas klikom:

0 comments

Piše: