Nakon ruskog i slovenskog, stigao i hrvatski rulet: ovisnici o riziku pokreću legalne obrte i pokušavaju od njih živjeti

Sudbina hrvatskog ruleta sada je u rukama Europskog udruženja ljubitelja bezrazložnog rizika koje trenutno vijeća radi li se o igri ili samoubojstvu.

Već od sljedeće godine obrtnica i osmrtnica nalazit će se na istom komadu papira

HRVATSKA – Ruski i skorojevići, vjerojatno nakon koje litre votke viška, odlučili su kako bi prislanjanje djelomično napunjenog pištolja na glavu bio veoma dobar način ubijanja dosade. Nekoliko desetaka godina kasnije, slovenski ljubitelji rizika shvatili su kako brza smrt nije ni približno strašna kao polagano umiranje od smrtonosne bolesti. Genijalnim umovima, vjerojatno nakon koje tablete ecstasyja viška, nije trebalo dugo da organiziraju prve orgije na kojima je jedan od sudionika zaražen virusom HIV-a. Tako su stvoreni ruski i slovenski rulet, no ovim benignim igrama uskoro bi se mogla zabavljati djeca u vrtiću ako Europsko udruženje ljubitelja bezrazložnog rizika (EULJBR) odobri najbrutalniji oblik zabave poznat ljudima – hrvatski rulet.

Već početkom godine mazohisti diljem Europe žalili su se na ispraznost i monotoniju postojećih smrtonosnih ruleta. U siječnju je tako krenula opsežna potraga za novim oblikom zabave koja je, srećom, uspješno okončana prije samo nekoliko dana:

”Bilo je svakakvih prijedloga. Prva ideja je bila da zapalimo K’uran u Teheranu i dodajemo se s upaljačem pa koga uhvate, razmatrali smo i da se obučemo u Hrvata, Srbina i muslimana te zatim bacanjem kocke odredimo u koji dio Bosne putujemo. Ma bilo je svakakvih prijedloga, ali kad već izmišljamo novi rulet htjeli smo da bude uistinu ekstreman. U šestom mjesecu skoro smo odustali, a onda se našem udruženju priključio i jedan član iz Hrvatske…” kaže Ugo Suivonen, 29-godišnji Finac, jedan od ponosnih izumitelja hrvatskog ruleta.

Kad smo ga upitali za detalje ove brutalne igre, Ugo je na tren zastao, a zatim je ipak pristao podijeliti pravila hrvatskog ruleta s općom populacijom.

”Pravila su ponešto komplicirana, nadam se da me možete pratiti. Ah, pa čujte me, nisu svi rođeni u Finskoj, naravno da ćete shvatiti. Igru započinje 10 igrača kojima se dodjeli jedan specifičan obrt ili manja tvrtka. Igrači se zatim rasporede u gradove u kojima se gradonačelnik osobno ili član njegove šire obitelji bave tim istim obrtom. Svim igračima omogućene su znatne količine novca, no trik je u tome da je jedan od njih prethodno pristupio političkoj stranci koja nije na vlasti u tom konkretnom gradu. Hahahahaha” zaključuje Ugo.

Iz Vlade su pozdravili priljev prvog stranog kapitala još od rasprodaje banaka. Iz HDZ-a tvrde kako je hrvatski rulet čitavo vrijeme bio njihov plan gospodarskog oporavka.

Razveseli nas klikom:

0 comments