Dalmatinski piromani spaljivat će otpad sa zagrebačkog Jakuševca?

”Na Jadranu trenutno postoji preko 10 aktivnih spalionica koje ne koriste nikome. Samo luđak to ne bi iskoristio” izjavio je Milan Bandić poslije današnjeg neuspjelog dogovora sa stanovnicima Jakuševca.

I tako je, zahvaljujući providnosti gospodina Bandića, ovaj požar ugašen samo nekoliko metara od naše prekrasne rive u Primoštenu

HRVATSKA – Samo nekoliko tjedana nakon epskog pomirenja Igora Štimca i Zdravka Mamića hrvatski Sjever i Jug mogli bi ispisati novu stranicu nikad boljih međusobnih odnosa. Naime, nakon još jednog neuspjelog pregovora sa stanovnicima Jakuševca, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić iz šale je predložio da se otpad koji danima čami ispred Jakuševca ”počne bacati na požare po Dalmaciji”.

Bandićevi pobočnici nisu shvatili šalu te su počeli intenzivno klimati glavama u znak odobravanja. Prema izjavama svjedoka, čitava situacija na trenutak je podsjećala na publiku na rep koncertu, a samo nekoliko trenutaka poslije ohrabreni Bandić je neobičnu ideju predstavio pred sedmom silom.

Budući da je polovica novinara zaposlenih u EPH bila zauzeta pisanjem izvještaja sa Zrća, a druga polovica traženjem teme koja ne uključuje afere Ivice Todorića, Ive Josipovića i Nine Pavića, gradonačelnik je ideju predstavio samo novinaru Sprdexa. Što da vas lažem, meni se ideja svidjela.

Prijedlog o ”javnim i mobilnim spalionicama otpada” već sutra će se izglasavati u zagrebačkoj Gradskoj skupštini.

Iako neki zagrebački oporbeni zastupnici naglašavaju da ”se problem smeća u Zagrebu neće riješiti sve dok je Bandić u gradu”, većina će ipak glasati za gradonačelnikov prijedlog te već krajem tjedna možemo očekivati prvi požar u potpunosti ugašen otpadom.

Iako to ne smije reći javno, iz dobro obaviještenih izvora saznajemo i kako se Bandić nada ”da će za otpadom krenuti i Romi” čime bi riješio uvijek aktualan problem Kozari Boka, ali i izgubio dobar dio biračkog tijela.

Razveseli nas klikom:

0 comments