HRT razbijesnio gledatelje jer je olimpijsko finale atletike cijelo vrijeme prekidao utakmicom Hajduka i Intera

Zahvaljujući nemaru HRT-ovaca, hrvatski gledatelji sinoć su ostali zakinuti za finale u bacanju koplja, kladiva, skoka u dalj, skoka u vis i troskoka, ali zato smo gledali Hajdukovu pobjedu protiv malo poznatog Intera, u još manje poznatijoj igri – nogometu.

ZAGREB-LONDON-MILANO: HRT je u manje od dva tjedna skupio dva veća gafa, što je, čak i za njih, ipak malo previše. Prvo je pred desetak dana razočarao javnost ostavši u foto finišu bez titule najvećeg poreznog dužnika, no sve je to ništa prema sinoćnjem skandalu koji prelazi sve granice dobrog ukusa. Naime, jučer kasno navečer u Londonu se održavalo finale u atletici, kraljici sportova, koju, poznato je, Hrvati redovito prate bez obzira imaju li vlastitih predstavnika tamo. “Zavalio sam se u fotelju, otvorio pivu i okrenuo na drugi u nadi da nisam zakasnio na predstavljanje finalista u bacanju koplja” počinje svoju priču dvadesetdvogodišnji Miro iz Splita koji je, umjesto lagodne večeri uz kraljicu sportova, proživio večer iz pakla uz ”komentatora koji živahnošću gledateljima jede dušu”.

Detalj s nogometne utakmice u kojem Hajdukov igrač (u bijelom dresu) pokušava oduzeti loptu anonimnom igraču Intera iz Milana. Znatiželjni više o ovom čudnom sportu mogu pronaći na Youtube klipovima.

“Na televiziji se odvijao meni nepoznat sport. Onako, na prvu, možda bi se mogao usporediti sa hokejem na travi, ali ima i nekih razlika” govori začuđeni Miro, a ni nama u redakciji nije odmah bilo jasno o kojem se sportu točno radi. Istražili smo zato malo internet i zaključili da se radi o nogometu, malo poznatom sportu u kojem  22 igrača, podijeljeni u dvije ekipe, na travnatom terenu pokušavaju loptu nogom ili glavom ubaciti u protivnički gol. Pobjednik je onaj koji postigne više golova unutar 90 minuta.

Koji je bio razlog ovakvog HRT-ovog gafa, ne možemo još sa sigurnošću tvrditi. Jedan od naših izvora s Prisavlja uvjerava nas da je do spornog prijenosa utakmice između Hajduka i Intera došlo zbog toga što su imali problema s prijemom slike iz Londona pa su odlučili pustiti bilo što. Valja spomenuti, iako će malo tko znati, da je u ovom dvoboju Hajduk bio hrvatski predstavnik te je svladao Intera koji slovi kao jako dobar klub u ovom nepoznatom, ali moramo priznati, zanimljivom sportu.

Kao i svaki drugi i ovaj HRT-ov gaf već je dobio osudu internet javnosti. Hrvatski ljubitelji atletike uključili su CAPS LOCKOVE i svojim bijesnim komentarima zasuli HRT-ovu Facebook stranicu:

“Šta je sljedeće? Možda večeras ostanemo zakinuti za finale u brzom hodanju radi nekog, šta ja znam, rukometa” poentirao je Josip iz Rijeke.

Razveseli nas klikom:

0 comments