Izjavom da ne krivi suce za poraz, Ana Zaninović pljunula na staru hrvatsku sportsku tradiciju

“Već deset godina ukazujem na bjelosvjetsku zavjeru kojom se na mjesto najsjajnije sportske nacije svijeta umjesto Hrvatske želi progurati nekakva Amerika, a onda se pojavi ta Zaninovićka. Zaninopička!” urlao je Zdravko Mamić, jedan od najpoznatijih hrvatskih teoretičara protuhrvatskih sudačkih zavjera, tvorac poznate sintagme o “austrijskom zločincu”.

LONDON – Bila je to Mamićeva refleksna reakcija na neočekivanu i bogohulnu izjavu Ane Zaninović nakon poraza: “Nije ovo bio moj dan, neću su vaditi na sudačke pogreške jer je krivica isključivo na meni”.

Očito je Ana primila koji udarac u glavu viška. Sportska javnost apsolutno je zgrožena izostankom opravdavanja skliskom podlogom, vjetrom ili sucima koji su žmirili na jedno oko svaki put kad bi krenula u napad.

“Čim sam čuo ovu rečenicu prošla me neka jeza. O Bože, pa zar nije mogla barem reći da će pogledati spornu situaciju iz zadnjih sekundi meča. Što sada? Znači li ovo da sveopća antihrvatska zavjera ne postoji te da ćemo mi novinari morati nekada, zajedno sa igračima, poraz sportski priznati?” govorio je vidno potreseni Tomislav Židak dok je u isto vrijeme dovršavao tekst o rukometnom dvoboju u kojem su snage odmjerili rukometaši iz Hrvatske i boksači iz Tunisa.

Ova Anina izjava mogla bi otvoriti Pandorinu kutiju iz koje će eruptirati lavina objektivnosti i sportske korektnosti neviđene na ovim prostorima. Iako se do sada u teoriji vjerovalo da neki hrvatski sportaš ili tim može izgubiti bez da ga suci pokradu, nitko to nikada nije uspio dokazati iz prostog razloga: na svim velikim natjecanjima suci  su uredno krali protiv Hrvata.

“Pa ta cura ne samo da je bezobrazna. Ona je i luda” govori nam Igor Štimac te nastavlja: “Pitam se je li uopće željela pobjedu. Uopće nije djelovala bijesno, čak je i čestitala protivnici jer je tobože bila bolja. Tako se ne bori za domovinu ” zaključuje Štico.

Slično misle i ostali sportski djelatnici i novinari koji se boje da neće imati o čemu pisati, posebno ovih dana kada vijesti o Modriću dolaze rjeđe nego slike s Marsa. Slažu se i komentatori koji neće više moći pričati o sudačkim kriterijima i Galaktičkoj uroti.

Posljedice Anine nepromišljene fair-play izjave tek ćemo vidjeti. Za početak, nedostatak Aninog bijesa prouzročio je kolektivnu apatiju u zemlji. Najbolji pokazatelj toga je nedostatak Facebook grupe: “Svi mi koji mislimo da bi se sutkinji TAVAREZ Neydis trebalo zabraniti da sudi taekwando.”

Za kraj, uredništvo Sprdexa upućuje apel sportskim novinarima i kompletnoj javnosti da svojim bijesom iskamče Anino priznanje da je pokradena. Prilažemo i sliku kao jasan dokaz.

EKSKLUZIVNO: Prvi u svijetu donosimo neobrađenu sliku Anine borbe na kojoj se jasno vidi laser kojim je ometana u zadnjim trenucima borbe

Razveseli nas klikom:

0 comments