Hrvati oborili svjetski rekord u količini žaljenja na vrućinu u jednom danu

Najveće zasluge za rekord idu populaciji umirovljenika kojima je razgovor o vrućini idealan ulaz u obje teme o kojima znaju pričati – kako je bilo nekad i kronične bolesti.

Josip iz Josipdola čekao je ženu ispred šoping centra, ali nije stigao dalje od 18 žaljenja po satu

HRVATSKA – Izvrsne vijesti stižu nam iz Londona. Međunarodni olimpijski odbor potvrdio je da je Hrvatska novi svjetski prvak u žaljenju na vrućinu. Svjetski rekord do sada su držali višestruki svjetski prvaci u žuganju, Španjolci, koji su se davne 1983. u jednom danu na vrućinu žalili respektabilnih 2.800.500 puta. Njihov rekord više ne vrijedi, a Hrvati su ga srušili već u 18 sati što ostavlja dovoljno vremena da do ponoći ljestvicu postavimo još više.

U trenucima dok ovo pišemo na velikom semaforu u redakciji upravo vidimo da Ante Sijerković iz Ploča izrekao jubilarnu 3 milijuntu frazu “A što je vruće” ove nedjelje.

”Ma nije moguće? Zar ja? Ma rekao sam ih danas bar stotinjak. Volim se ja žaliti na sve, vruća juha, hladna juha, previše turista u gradu, premalo turista – nema para, nema kiše, kiša će bole me zglobovi, nizak tlak, visok tlak… Žalim se, dakle, jesam. Četiri žene sam već pokopao kuknjavom. Tri milijunti, kažete? Eh jebemu, pa kud baš tri. To mi nekako srpski zvuči…” poklopili smo Anti slušalicu prije nego doživimo sudbinu njegovih bivših žena.

Osim Ante, svakako valja istaknuti i zasluge umirovljeničkog doma ”Treća sreća” iz Zaboka u kojem je, nakon što je dekretom odlučeno kako kako se ventilatori smiju vrtjeti samo na prvoj brzini, izrečeno oko petine današnjih žuganja. Splitska bolnica ”Križine” nalazi se na izneneđujućem trećem mjestu, a poznavatelji prilika podbačaj pravdaju činjenicom da je proradio čak jedan klima uređaj koji je temperaturu 2000 kvadrata bolničkog posjeda držao na rekordno niskih 48 stupnjeva, javlja portal nistanevalja.hr.

Iako ponosni zbog uspjeha, većina Hrvata ipak naglašava kako nema vremena za opuštanje zbog toplotnog vala u Španjolskoj i uvijek opasnih Crnogoraca.  “Evo, već sutra zovu još toplije vrijeme. Zašto ne učiniti čudo i skinuti današnji rekord?” optimističan je Denis iz Zagreba koji se nada da će obaranju rekorda pridonijeti i činjenica što se sutra u zemlju vraća najveća svjetska stručnjakinja za plač i kuknjavu, Blanka Vlašić.

Razveseli nas klikom:

0 comments