Nakon svjetskih dana pismenosti i pozitivnog razmišljanja balkanski narodi se pitaju tko ih to zajebava

”Što je sljedeće? Svjetski dan uspješne privatizacije” pita se najpoznatiji hrvatski bloger koji je u potpunosti nepoznat jer je bloger.

U Nigeru su problemu doskočili tako što su dan preimenovali u Svjetski dan HIV pozitivnog razmišljanja

BALKAN – Kao što mnogi od vas ne znaju, svake godine osmog rujna svijet slavi Svjetski dan pismenosti, a Internet i većina Balkanaca ”svjecki dan ironije”.  Iako je vještim spinom proslava dana pismenosti na Balkanu ipak izbjegnuta, nitko nije očekivao da će nas samo nekoliko dana poslije dočekati Svjetski dan pozitivnog razmišljanja.

”Ako to nije dokaz da postoji masonska Vlada koja upravlja svijetom i ruga se nama nemoćnima, onda ne znam što je. Ovako dokazuju svoju moć, vjerujte mi za desetak dana odjednom će svi mediji govoriti o Svjetskom danu niskih cijena goriva” nimalo paranoičan kao i obično bio je Krešimir Mišak.

Slično kao i u slučaju dana pismenosti, dežurni društveni kritičari i pokoji intelektualac odmah su se založili da se na Balkanu i ovaj dan preimenuje:

”Malo nas je ovo zateklo nespremne, još razmatramo moguće opcije. Bilo je nekih prijedloga da se iz naziva svjetskog dana izbaci riječ ”pozitivnog”, ali bojim se da bi to ironiju učinilo još i većom. Sad ćemo poslati upit srpskim kolegama. Haubicom” nakratko je provirio iz guzice Zdravka Mamića predsjednik HHO-a Ivan Zvonimir Čičak i na vlastitom primjeru demonstrirao izrečeno.

U trenutku zaključenja ovog teksta Balkan još uvijek nije dobio zamjenski Svjetski dan. Zbunjeni građani izbezumljeno tumaraju ulicama ne znajući kako se ponašati. Prema informacijama s terena zasad neutvrđeni broj pojedinaca u Zagrebu, Novom Sadu i Kikindi doslovno je opelješio zalihe antidepresiva u ljekarnama i sada pozitivno razmišljaju zajedno s europskim kolegama. Ostatak regije zbunjen je koliko i razočaran.

”Netko nas zajebava, to je jasno” bijesan je jedan od građana čije mišljenje uopće nije bitno. Nesretnik nije ni svjestan da nas već za dva dana čeka Svjetski dan demokracije.

Razveseli nas klikom:

0 comments