NOVO ČUDO U MEĐUGORJU: Mladić tvrdi da mu se nakon kupovine suvenira ukazao račun

– U Međugorje dolazim već osamnaest godina, još uvijek sam u kolicima, no za ovogodišnji posjet imao sam baš dobar osjećaj. Došao sam se pomoliti na brdo ukazanja, nadao sam se Gospu uhvatiti na jednom od jutarnjih ukazanja, onom u 09:21, 09:33 ili 10:37, no zakasnio sam i odlučio se ponovno vratiti na izvanredno ukazanje zakazano za 16:28. Otišao sam malo do centra, pogledao ponudu suvenira, a onda… Ne, još uvijek ne vjerujem. Oh, od svih ljudi da baš odabere mene! – ovim riječima okupljenima ispred centralne crkve u Međugorju obratio se 46-godišnji Talijan Guiseppe Luglio koji tvrdi da mu se ove subote u jednoj međugorskoj prodavaonici ukazao – račun.

– U proteklih osamnaest godina u raznim međugorskim prodavaonicima, hotelima i restoranima potrošio sam preko 50 tisuća maraka, ali ovako nešto još nisam doživio. Ušao sam u svoju omiljenu suvenirnicu, platio kip Gospe, skinuo s njega natpis “kancerogeno” koji su zaboravili maknuti u kineskoj tvornici gdje je napravljen, i zaputio se lagano prema izlazu. No, tada me prodavačica zaustavila i pružila mi nekakav bijeli komadić papira.

– Ne, hvala, svetom vodom posvećenu maramicu protiv prehlade sam već kupio u drugoj suvenirnici – rekao sam joj, na što se ona samo nasmiješila i odgovorila: “Gospodine, to je vaš račun” – ekskluzivno za Sprdex izjavio je Guiseppe.

Nakon što se vijest o čudesnom ukazanju proširila bosanskohercegovačkim Las Vegasom, kako zbog sličnosti s američkom oazom kiča usred vukojebine tepaju Međugorju, u suvenirnicu “BŽD Marija” u samo nekoliko sati sjatila se prava rijeka hodočasnika.

– O, Bože, uistinu si velik! Fiskaliziran je! – izjavila je za Sprdex jedna hodočasnica koja je nakon kontakta s računom progledala, dok su tokom dana zabilježena i dva čudesna ustajanja iz invalidskih kolica, tri izliječenja reume, te jedna vožnja taksijem s ispravnim taksimetrom.

– Još uvijek je prerano govoriti radi li se o istinskom ukazanju. U ovakvim slučajevima treba biti posebno oprezan, papir uistinu izgledom podsjeća na pravi račun, ali moguće je da se radi o običnoj potvrdi o uplati koja je ispala nekom HDZ-ovcu dok je preuzimao diplomu na našem sveučilištu – za Sprdex je izjavio gradonačelnik Međugorja koji će istragu o autentičnosti ukazanja prepustiti Općinskom sudu u Imotskom čiji je predsjednik već najavio novo čudo i obaranje vatikanskog rekorda u donošenju presude u manje od 30 godina.

Sviđa ti se što radimo? Lajkaj Sprdex na Facebooku. A lajkaj i naš drugi projekt, Uskličnik.com.

Razveseli nas klikom:

0 comments