Susjedu kopao jamu pa sam u nju upao

Iz udruge ”Ljubitelji narodnih poslovica, obožavatelji vlakova i umjereni fanovi talijanske kuhinje” kratko su poručili : ”Mi smo na ovo godinama upozoravali”.

Slika incidenta je jednostavno bila preodvratna, umjesto toga gledajte psića Booa u maškarama

KOŠKA – Marko Drašković (37) iz Koške kraj Bizovca kraj Luga Sabotničkog kraj Velike Branjevine kraj Čepina kraj Osijeka neće po dobrom pamtiti ovu rujansku nedjelju, ali zato njegova baka hoće. Naime, između ovo dvoje preko 20 godina na snazi je tihi rat o istinitosti i upotrebljivosti narodnih poslovica u svakodnevnom životu.

”Ja njoj objašnjavam da se poslovica pokaže istinitom u 0,5% slučajeva, a ona meni uvijek nabija na nos ono kad se moj brat Mirko digao u pet pa na sajmu kupio dva pajceka po cijeni jednog. Stara ih odmah nazvala Sreća 1 i Sreća 2. Moram priznat, tu je dobila bitku, a danas, čini mi se, i rat” otpočinje Marko priču o neobičnom spletu događanja koji ga je doveo na naslovnu stranicu Sprdexa.

Iako obično nema navadu raditi nedjeljom, Marka je to jutro probudio nesnosan smrad. Čim je otvorio prozor ugledao je susjeda Zoltana (”nije Mađar nego mu majka u osnovnoj na ”Dane kruha” donijela onaj kolač mađaricu”) kako se dere na najstarijeg sina Miroslava.

”Miro je, kako da vam to kažem, prase debelo. Žder’o čitavu noć, napunio septičku jamu. Odmah sam ja rek’o Zoltiju, tek mu devet godina, širi brajo jamu ili ćeš za par godina imat živo blato” prepričava nam ovaj Slavonac početak svoje nesretne priče.

Nažalost, Zoltan je prihvatio susjedov dobronamjeran savjet i negdje oko 14 sati počeli su građevinski radovi. Budući da Marko ima neregistrirani bager, posao je trebao biti zgotovljen najkasnije do šest. No, u istom trenutku kad je upalio bager okružilo ga je 30-ak suseljana od kojih je svaki imao različit savjet koja je najefikasnija metoda širenja jame. U tom trenutku Marko je spomenuo ”da će im možda trebati pomoć oko zatrpavanja” što je grupu od 30-ak savjetnika reduciralo samo na gluhog Ivu.

No, kako se život ponekad uistinu voli narugati dobrim ljudima, upravo gluhi Ivo nije čuo da mu se iza leđa približava Marko s bagerom. U očajničkom pokušaju da ga izbjegne, ovaj je pokušao pritisnuti kočnicu, ali je zaboravio da bager upravo zbog nje nije uspio registrirati. Refleksnom reakcijom Ivu je nekako uspio izbjeći, ali ne i Miroslavovu jamu.

Da stvari budu gore, dok je posramljen i ljut tražio izlaz iz smrdljive rupe, krajičkom oka na prozoru je ugledao baku Maricu koja jednostavno nije mogla propustiti ovu priliku.

”Budi dobar, pojedi govno” rekla je i dobila rat.

Razveseli nas klikom:

0 comments