Nakon ispadanja od Zadra Zdravko Mamić bijesan: „Ovo je prevara! Rečeno mi je da kupnjom sudaca i prvenstva kup dobivamo gratis“

”S ovakvom profesionalnom etikom nije ni čudo da smo tu gdje jesmo” urlao je Mamić.

Poraz u domaćem kupu? Nemam toga u rječniku, pod ”P” piše samo ”ponos”, ”primi ovo mito” i ”pizdurina”

ZAGREB – Rutinska i rezultatski potpuno izvjesna utakmica osmine finala hrvatskog kupa između Dinama i Zadra završila je prvorazrednim skandalom. Naime, nakon produžetaka Dinamo je ispao iz daljnjeg natjecanja, a s posljednjim sučevim zviždukom počele su frcati i optužbe za situaciju s kojom se maksimirski gazda u Hrvatskoj nije susreo već godinama – porazom.

Što je točno kumovalo najnovijem skandalu hrvatskog nogometa, tek treba istražiti. Zdravko Mamić krivi suce, koji pak tvrde da su sudili dobro te optužuju Mamića da u zadnje vrijeme škrtari s protivničkim obrambenim igračima.

„Mamić se povampirio. Jasno je nama tko treba dobiti utakmicu, ali ponekad je teško ako se ne potkupi barem jedan protivnički obrambeni“ govori nam jedan poznati sudac koji je u nekoliko situacija bio prisiljen izmišljati jedanaesterce jer obrambeni igrači Dinamovih protivnika nisu znali da ih moraju napraviti. „Što smo mogli, Zadranima očito nitko prije utakmice nije javio rezultat. Dodijelio sam Zadranima sedam žutih kartona i jedan crvenih. Kvragu, produžetke sam produžio 6 minuta. Pa to je dulje nego što zapravo traje produžetak! Ne dopuštam da se netko razbacuje mojim ugledom, posao sam odradio profesionalno“ rezimirao je glavni sudac utakmice Marko Matoc. Ipak, da se previše ne zamjeri Gazdi, Matoc je pohvalio Mamićev ”nos za biznis” te naglasio da je rijetko tko toliko promućuran da potkupi i rezervnog suca. Podsjetimo, Matoc je ”u igru” ušao nakon ozljede suca Ivana Krečka i odmah zatim dosudio crveni karton i produžio utakmicu za ukupno 10 minuta.

U ovim trenutcima nije sasvim jasno zašto igračima Zadra rezultat nije javljen prije utakmice. Prema neslužbenim informacijama, Mamić je mito od 15 tisuća eura šeretski dobacio ciganskom harmonikašu kako bi ispao simpatičan ispred UEFA-inih delegata, a ovaj je pobjegao kroz prozor glavom bez obzira. Poslije se pravdao da mu je, uz prvenstvo i suce, kup kao dugogodišnjem klijentu obećan gratis.

Iz nogometnog kluba Zadar potvrdili su da im nikakva uplata na dan utakmice nije sjela te su izrazito zabrinuti hoće li uspjeti osigurati dovoljno sredstava da organiziraju tombolu putem koje će odabrati sretnog igrača koji će ovaj mjesec dobiti polovinu plaće.

Već sada je sasvim jasno kako bi ova neočekivana situacija mogla izazvati tektonske poremećaje u hrvatskom nogometu. Iako je još uvijek rano o tome suditi, neki novinari već su ponudili zloguke prognoze kako bi se vrlo bliskoj budućnosti mogle igrati utakmice u kojima konačan rezultat neće biti unaprijed određen.

Razveseli nas klikom:

0 comments