Penzioner zaboravio pogledati Dnevnik

„Jedino gore od propuštanja Dnevnika bilo bi da propustim neki sprovod“ predočio nam je Nediljko razmjere ovog propusta

Nediljko Gašpar (72) iz Trilja danas je, nakon 32 godine, zaboravio pogledati Dnevnik HRT-a. Koji je točan razlog tomu ni sam gospodin Nediljko još nije sasvim siguran. „Osobno sumnjam na Alzeheimera iako nikakvih drugih simptoma nemam“ govori Nediljko koji je samoinicijativno nazvao hitnu pomoć čime je potvrdio da su brojevi hitnih službi, koje je iznad telefona zalijepio 1967. godine, pun pogodak, što je, na neki način, sreća u nesreći.

-“Ma jeste čuli ljudi da je Nediljka sa Popova Brda zaboravio Dnevnik pogledat.”
-“Ma čuja san al nisan moga virovat”
– “Ma šta te čudi, davno san ja za njega govorija da je otiša. Još kad je štednju iz bičve u banku stavija”

„Ma zaista neznam. Mislio sam na balote, ali pala je kiša, tako da sam cijelo popodne prosjedio ispred Mjesnog komiteta. Tamo smo se zapričali. Skroz sam zaboravio“ iskren je Nediljko koji je sa svojim prijateljima pričao o nesnosnoj južini. Propuštanje Dnevnika Nedjeljka je posjetilo na nemili događaj kada je pred par ljeta slučajno pogledao Dnevnik Nove tv jer mu se kesa u kojoj Grundigov daljinski stoji već dvadeset godina iznutra zamaglila, pa je mjesto broja jedan pritisnuo na broj četiri.

„Ma ne volim se toga ni prisjećati. Nego, nije mi sada toliko žao Dnevnika, koliko vremenske prognoze. Kad je ovakvo vrime samo o tome u Zadruzi pričamo. A ja neman pojma šta sutra mogu od vrimena očekivat“ zabrinut je Nediljko.

Nediljko je, tako, ostao potpuno hendikepiran za današnja događanja u Hrvatskoj, a prijeti mu potpuna sramota ako ujutro susretne nekoga prije nego se dočepa novina. „Inače po novine odem u sedam sati i odma po povratku prokomentiram naslove sa Šimunom. Sutra ću već ujutro oko 6 biti na trafici. Ići ću priko crkve. Je da mi je malo dalje al neću prolazit Peri Dežbjegu isprid kuće, on me uvik ferma da iskomentiramo štagod politike“ odlučan je Nediljko kojemu je u jednom trenutku čak pala suluda zamisao da ostane budan do Dnevnika III koji je u jedanaest sati.

Razveseli nas klikom:

0 comments