Završetkom ljeta počela sezona picigina na Bačvicama

Već sutra očekuje nas poplava slika prvog picigina po buri, a vrhunac sezone dočekat ćemo krajem godine kada će portale preplaviti slike igrača s kapicama Djeda Božićnjaka.

”Prošle godine su mi se jaja tako smrzla da su se digla skoro iznad kolina” tvrdi 76-godišnji Denis

SPLIT – Dugo najavljivano naglo zahlađenje koje će u pojedinim dijelovima Lijepe naše donijeti i prve snježne pahulje i službeno je označilo početak prave sezone picigina na splitskim Bačvicama.

”Istini za volju, igralo se nešto picigina i ovog ljeta, ali to je bilo čisto radi održavanja forme. Otprilike kao kad Kostelići skijaju na vodi” kaže nam Jerko Batalić koji će u narednih par mjeseci odraditi jubilarnu tridesetu piciginašku zimu.

Nakon što su čitavo ljeto bili zauzeti izvještavanjem nacije o tome kome je sve ispala sisa na Zrću, sva sila fotografa i novinara sjatit će se sutra na Bačvice. Prvo zahlađenje stiglo je baš u pravi čas. Zadnjih dana gotovo svi portali i dnevne novine, u nedostatku pravih vijesti, bili su prisiljeni baviti se tričarijama poput curenja podataka iz tajnih službi.

”Nitko živ to ne čita! Ne padne li temperatura i ne krenu li oni budalaši skakati za lopticom, može nas spasiti samo ako kakav seljak uzgoji bundevu u obliku Italije” rekao nam je ”novinar” 24 sata i usput se pohvalio nagradom za četrdesetu uzastopnu rečenicu bez gramatičke greške.

U trenutcima dok smo pisali ovaj tekst na Bačvice je stigla i prva izvidnica piciginaša koji su nezadovoljno klimali glavom dok se živa u termometru penjala na ogromnih 9 stupnjeva Celzijevih.

”Ne isplati mi se skidat u kupaće po ovoj vrućini. Mogu tako i u kadi igrat picigin. Triba bit bar -2 i bura za pravi picigin. Sićan se ja jedan put šezdeset i sedme smo igrali kad se kanalizacija izlila pedeset metara dalje. Auuu kako se tada u meko padalo, hahaha” govori Denis koji nikada neće zaboraviti ni onu godinu kada je picigin igrao s Titom i Rankovićem u fontani na Dedinju.

Iako nezadovoljni temperaturom, piciginaši su zadovoljni najavom nezapamćenih oborina. Naime, i ta elementarna nepogoda legitiman je razlog za skidanje u kupaće i skakanje za lopticom. Iako o tome ne vole pričati, nakon nekoliko bevandi stariji piciginaši nam priznaju kako bi voljeli da se ipak ostvare predviđanja o smaku svijeta krajem ove godine.

”Ajde bogati, meni je 76 godina. Ko zna oću dočekat sljedeću sezonu. A zamisli to, slikavaju nas dok u pozadini kiša meteora para nebo i strmopizđava se na zemlju. Auuu već vidin naslov: Usprkos apokalipsi hrabri Splićani uživali igrajući picigin. Mašala!” zaključuje Denis.

Sretno mu bilo!

Razveseli nas klikom:

0 comments