Iz Zavoda objašnjavaju: “Mladi bombaš je dobio posao za 1600 kuna jer za pravi posao ipak treba sastaviti malo ozbiljniju napravu”

Iako su bombaši cijenjena zanimanja u mnogim zemljama trećeg svijeta, naš analitičar tvrdi nam da je mladom hrvatskom bombašu iskaznica HDZ-a veliki uteg. “I militantne skupine imaju svoje granice”, dodaje naš izvor.

Danas je poput bombe odjeknula vijest kako je jedan od talentiranijih mladih hrvatskih bombaša dobio posao u vodičkom Zavodu za zapošljavanje i to za tričavih 1600 kuna. Mladić, koji se prošle godine proslavio detoniranjem ekplozivne naprave na glavnom zagrebačkom trgu čime je preplašio i zbunio mnoge građane koji su pomislili da je riječ o još jednom koncertu Prljavog kazališta, svoj talent trati za sitan novac u državnoj firmi.

„Da je rođen u Iraku, Kongu ili Palestini za njega bi se trgale najeminentnije militantne organizacije, a u Hrvatskoj sirotinji mora govoriti: „Žao mi je, ali ne možemo vas zaposliti, nedostaje vam preslika potvrde o učlanjenju u HDZ“, zgrožen je ovim traćenjem talenta Mirko Bilandžić, stručnjak za terorizam.

Mladi Karlovčanin, Stjepan S. (26) sljedeći tjedan trebao bi testirati atomsku bombu kućne izrade te se s pravom nada da će mu to osigurati stalno radno mjesto u nekoj državnoj firmi.
Mladi Karlovčanin, Stjepan S. (26) sljedeći tjedan trebao bi testirati atomsku bombu kućne izrade te se s pravom nada da će mu to osigurati stalno radno mjesto u nekoj državnoj firmi.

„Nekad se od izrade bombi moglo sasvim lijepo živjeti. Napravite dvije tri garaže pune raznoraznih eksplozivnih naprava i samo pričekate par godina do nekog novog rata, a nu gdje smo sad. U njegovim sam godinama u zrak dizao po sto kilometara željezničkih pruga dnevno, a on ne uspije od plaće ni brzogoreći fitilj kupiti“, ljut je Dario Garonja, devedesettrogodišnji Šibenčanin koji je, kaže, u onom ratu uništio pola države svojim eksplozivom, ali tek je s Linićevom fiskalnom politikom, priznaje, spoznao pravo značenje riječi uništenje.

Ipak, nisu svi sretni činjenicom što talentirani bombaš uopće ima posao. „Vidite, više od sto puta sam potegao pištolj pred punim kafićem, a bogami sam više od deset puta i pucao. Doduše u strop samo“, ljut je Josip M. iz Dubrovnika koji smatra da bi država i njemu kao i njemu sličnima, a ima ih dosta nezaposlenih kaže, trebala osigurati posao.

„Priznajem da je izrada bombi „in“, ali ja redovito vozim svog Golfa duju preko sto. U školskom području. I što sam dobio? Posao sigurno ne, ali zato imam desetak potvrda o kažnjavanju“ bijesan je Luka T. iz Obrovca koji priznaje da je izrada bombe velik korak za pojedinca, ali tvrdi da je on sigurno u svih ovih godina ukupno ugrozio više života od jednokratnih zagrebačkih bombaša.

Iz Zavoda smiruju strasti. Svjesni su da ima mnogo drugih delikvenata koji nemaju posla, ali ipak upozoravaju da mladi Vodičanin i nije dobio posao nego samo jednogodišnje stručno osposobljavanje. „Iako cijenimo njegov doprinos u samoosposobljavanju za profesiju bombaša, ipak moramo naglasiti da je primljen da bi dobio poticaj. Za pravi posao u državnoj službi ipak će trebati napraviti napravu veće eksplozivne moći“, stoji u priopćenju Zavoda

Razveseli nas klikom:

0 comments