CIA-in Ured za šifriranje poruka na obuku pozvao Hrvata koji je zakamuflirao ime na Facebooku napisavši ga naopako

“Zrcalna tehnika” ili “tehnika obrnutog imena” već je ušla u najznačajnije špijunske udžbenike, a ljudi koji mogu razbiti ovakav sustav šifriranja podataka broje se prstom jedne ruke.

Akul nam je pokazao svoj profil s kojeg je mjesecima gledao svoje prijatelje potpuno zaštičen iza neprobojne šifre s obrnutim imenom.

„Ne znamo ni tko si, ni što si, ali upravo zato te pozivamo na našu specijalnu obuku. S poštovanjem. Predstojnik Ureda za šifrirane poruke pri CIA-i. Mike Roberts.“ Točno ovu poruku primio je prije nekoliko tjedana stanoviti Akul Ćišurep koji je svojim očitim talentom oduševio najšpijunskiju špijunsku agenciju koja ga je otkrila za vrijeme rutinskog provjeravanja svih kompjutera svijeta (džabe porniće stavljate u folder sa gregorijanskim nabožnim napjevima podalpske Francuske, sve vam oni vide, op.ur).

„Prvo sam mislio da se neko šali sa mnom. Znam, nitko od mojih Facebook prijatelja nije provalio moj identitet. Svima im komentiram, sa svima se šalim, a od njih samo dobivam „Tko si ti?“ i „Znamo li se“ govori Akul koji je najbliže otkrivanju identiteta bio kada mu ga je jedan prijatelj u kafiću pitao zna li tko je Akul na Facebooku.

„Odgovorio sam mu kako ja ni ne znam što je Facebook te umalo prasnuo u smijeh.“

Iako smo svi u redakciji činili sve ne bi li detektirali što znači Akul Ćišurep, nije nam uspjelo. Pa kvragu, kad ne može CIA…

„Od malih nogu zaljubljen sam u šifriranje. Prvi sam crackirao igre u razredu, a do ovoga sam došao postepeno. Ipak, pozivu CIA-e se nisam nadao“ skroman je Akul koji nam je naposljetku otkrio složen sustav izmjene slova imena i prezimena takozvanom zrcalnom tehnikom, što rezultira imenom i prezimenom napisanim naopako. Konstatiramo kako takvo što nikada ne bi provalili, a isto su mu priznali iz CIA-e.  Akul Ćišurep zapravo je Luka Perušić, dvadesettrogodišnji genijalac iz Bjelovara koji idući tjedan leti na obuku u SAD, zemlju kojoj će slanje vojnih tajni Luka ili Akul, kako želite, učiniti znatno sigurnijim.

Razveseli nas klikom:

0 comments